Komende zondag is de apotheose van de jeugdronde en de gele trui met het hinderniscriterium op de Oude Markt.
Komende zondag is de apotheose van de jeugdronde en de gele trui met het hinderniscriterium op de Oude Markt. (Foto: Melanie Testers)

Dubbel feest bij de 35e Jeugdronde

Door Bert Pessink

Momenteel trekt de karavaan van de Nationale jeugdronde weer door de regio Roosendaal. Na het startschot afgelopen maandag is de ronde toe aan de 35e editie. Ruim 400 deelnemers gaan deze week per fiets zo'n 250 kilometer afleggen. Door het jubileum is er zelfs een extra dag met aandacht voor Roosendaal 750 en staat er een dagje Drievliet op het programma.

Roosendaal- "We vieren de 35e editie samen met Roosendaal 750 jaar. Op woensdag hebben we na het verkeersdoolhof een picknick in het Vrouwenhof. 's Middags hebben we een historische puzzeltocht uitgezet waar de kinderen het oude met het nieuwe Roosendaal kunnen bekijken" aldus Susanne van Hooff namens de organisatie. Ook in het kader van de 35e editie heeft de organisatie de programmaboekjes voorzien van voorzijdes uit 5 oude jaren. Dit om de rijke historie weer te geven, want veel Roosendaalers hebben ooit wel eens met de jeugdronde te maken gehad.

Waar de jeugdronde normaal van dinsdag tot en met zondag duurt, is het startsignaal afgelopen maandag al gegeven. Onder leiding van ronde miss Tessa Reuvers, zus van oud gele trui winnares Annika Reuvers en zelf ooit al vijfde in het eindklassement gaan de renners op pad voor een ploegentijdrit op de Kade, de achtervolging bij de Suiker Unie in Dinteloord, een veldrit in Ossendrecht en een behendigheidsrit op De Stok. 

Lees het hele artikel deze week in De Gazet van Roosendaal

Meer berichten