De start van het NK op zondag.
De start van het NK op zondag. (Foto: Bert Pessink)

Nispen in de ban van het NK Wielrennen

44 jaar na de doorkomst van de Tour de France had de heerlijckheid Nispen weer een moment vang glorie met de start van het NK Wielrennen.

Door Bert Pessink

Voorzitter Richard Konings van het wielercomité Nispen gaf het vorige week al aan: het wielerweekend in Nispen was voor hem geslaagd als het druk zou zijn in het kerkdorp. En druk was het inderdaad, al toen zondagmorgen rond 08.30 uur de tourbussen hun parkeerplek zochten bij het sportpark van NSV.

De vele honderden wielerliefhebbers konden onder zomerse weersomstandigheden hun helden van dichtbij bewonderen, een foto maken of een handtekening vragen. Oud-Wielrenner Michael Boogerd sloeg het met goedkeuring gade. "Afgelopen jaar waren we in Emmen, daar was geen sfeer. Hier in Nispen leeft de start echt." Een voor eenwerden de renners op het podium voorgesteld aan het publiek. Daaronder namen als Tom Dumoulin, Lars Boom, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra.

Rond 10.15 uur klonk op het kerkplein het startschot van wethouder René van Ginderen en na een geneutraliseerde ronde verliet het wielerpeloton Nispen in de richting van de finish in Hoogerheide.

In Hoogerheide won uiteindelijk Mathieu van der Poel de nationale titel voor Danny van Poppel en Ramon Sinkeldam. Op zaterdag won Olympisch en wereldkampioene Chantal Blaak de titel voor Amy Pieters en Marianne Vos.

Meer berichten