Logo gazetroosendaal.nl


Een oorkonde van de uitgeverij. Tiende limerickbundel: 'SUPER'.

De auteur Ad Christianen heeft van zijn uitgeverij boek.scout een oorkonde mogen ontvangen als mijlpaal voor het behalen van zijn 10e limerickbundel. De titel hiervan is: ‘SUPER’. Onlangs heeft deze het levenslicht gezien.

Super, supermarkt, boodschappen doen, ofwel de aankoop van levensmiddelen en huishoudelijke artikelen. Een bekend gegeven, een alledaags proces, maar verre van alledaags wanneer per ‘persoonlijk en verhalend’ verslag van wordt gedaan met 400 realistische en fictieve limericks. Verrassend, grappig, informatief en interactief door het toetsen van parate kennis. Dat is het karakter van deze rijk geïllustreerde bundel. De boodschappenactiviteit is zéér herkenbaar en (on)bewust ga je jezelf als lezer hieraan spiegelen en meten. En dit met een glimlach en big smile.

Met de inhoudsopgave in de vorm van een boodschappenlijst annex kassabon weet hij opnieuw zijn creativiteit te tonen. Hij presenteert de limericks op een prettige manier door ze per thema te rangschikken. Daardoor maak je als lezer samen met hem een ludiek en leerzaam rondje door de supermarkt.’ Heel veel bekende producten en gebeurtenissen komen aan bod.

De limericks zijn stuk voor stuk grappig en lezen gemakkelijk weg door het heldere taalgebruik en de goede zinsbouw. Hij heeft zichzelf uitgedaagd en voor deze 10e bundel een nieuwe aanpak gekozen, namelijk een bundel met een ‘kop en een staart’.

Voor het najaar staat er een nieuwe bundel op de rol met een totaal ander thema. En dit alles in het kader van zijn motto ‘ter lering en vermaak’.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox