Het pleintje voor de grot waar wordt gemusiceerd.
Het pleintje voor de grot waar wordt gemusiceerd. (Foto: Arboretum Oudenbosch)

Vaderdagconcert in Arboretum Oudenbosch

Het is al meer dan twintig jaar een traditie dat op Vaderdag alle vaders in het Arboretum Oudenbosch worden getrakteerd op een muzikale aubade van Dweil Ensemble Ut Zooyque.

Ut Zooyque bestaat al 38 jaar. Het is een groep van nu 25 muzikanten die graag een gezellig stukje muziek willen later horen. De jongste is 23 en de oudste 65 jaar. Het repertoire is heel afwisselend: oude rocknummers, Duitse schlagers, moderne ballades, Queen – nummers, het komt allemaal voorbij. Het orkest onderscheidt zich van andere bands door juist die muziek te spelen die anderen niet spelen, om het voor het luisterend publiek afwisselend te houden. Ut Zooyque heeft ook nog iets extra's: In de pauze van het concert kunt u genieten van een kopje koffie/thee, dat u wordt aangeboden door het orkest. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom, en er is voor de vaders een verrassing.

Kinderen

Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht is voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop. Aan de balie ontvangt u ter leen de plattegrond van de speurtochten. Voor de beschrijving van de betreffende bomen betaalt u slechts 0,50 euro.

Plant & Eter 

Dit jaar is er de bijzondere tentoonstelling Plant & Eter. Die laat de bezoeker kennis maken met de verhalen en bijzonderheden van de eetbare planten in de tuin. Eventueel kan je bij de wandeling gebruik maken van het tentoonstellingsboekje. Alvast thuis alvast even voorproeven? Dat kan op de website van het Arboretum of op deze website.

Expositie Nanda de Tree

Nanda de Tree uit Roosendaal exposeert haar oeuvre schilderijen van schelpen.

Nanda is heel creatief aangelegd en is graag in de natuur te vinden met name aan het strand en bos> Sinds een aantal jaar werkt zij met  schelpen, het is een uit de hand gelopen hobby, die zij heeft ontdekt in het buitenland. Vandaar dat ook buitenlandse schelpen niet ontbreken in haar collectie. Haar objecten zijn met name het thema bloemen en planten maar ook fantasie schilderijen ontbreken niet in haar collectie.

Nanda verzorgt ook schelpenworkshops, bijvoorbeeld het schoolproject Sjors creatief waar zij voor het 4e jaar aan deel neemt. De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is voor mij dan ook een uitstekende expositieplek vanwege de natuur en rustgevende omgeving.

Expositie Anja Tiberius

In de maand Juni exposeert Anja Tiberius haar oeuvre grafiettekeningen en olie pastels.

Onder de titel "Collectie Paris en Cote d'Azur" exposeert Anja Tiberius een gedeelte van haar oeuvre grafiettekeningen en olie pastels in de expositiezaal van het Arboretum Oudenbosch. Het Parijs vanaf de jaren '20, met name de modecultuur, is de bron van inspiratie voor het maken van deze serie evenals de Cote d'Azur, in het bijzonder Saint Tropez, wat door Brigitte Bardot in de jaren '60 bekendheid kreeg.

Meer berichten