Foto: Groenhuysen

Start verbouwing De Zellebergen

In de directe nabijheid van de centra voor Wonen & Zorg De Zellebergen en Oostkwartier staat de oude Zellebergen. Dit gebouw staat al enige tijd leeg en is in zijn huidige staat al geruime tijd niet geschikt om bewoners onder te brengen. Deze week wordt de bouwplaats ingericht, zodat de werkzaamheden van start kunnen gaan.

De oude Zellebergen krijgt de naam 'De Brug'. De 48 appartementen verdeeld over vier bouwlagen worden zo ingericht dat ze met name geschikt zijn voor ouderen met dementie of lichamelijke klachten met behoefte aan groepswonen. De drie gebouwen vormen samen 't Zellebergenkwartier. Door een gezamenlijke entree en een gang tussen de gebouwen zijn ze letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden. Mart Passon, manager Oostkwartier is blij dat de bouw van start gaat. "We hebben er lang op moeten wachten, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. Met De Brug erbij hebben we straks in 't Zellebergenkwartier een prachtig en gevarieerd aanbod voor ouderen die zorg nodig hebben". De bouw is naar verwachting in de zomer van 2019 afgerond.

De komende week wordt de bouwplaats ingericht. Deze bevindt zich voor het overgrote deel rondom De Brug en het gebied voor de huidige hoofdingang van De Zellebergen. Deze hoofdingang is tijdens de bouw verplaatst naar Zellebergen 55 - 91. Tussen eind juni en begin september – met uitzondering van de bouwvakvakantie - vinden sloopwerkzaamheden aan de oude Zellebergen plaats. Daarna beginnen we met de opbouw van De Brug en de centrale entree die zorgt voor verbinding in  't Zellebergenkwartier.

Meer informatie over de laatste ontwikkelingen is te lezen op de website.

Meer berichten