Alle voorbereiding is gedaan voor de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic in Steenbergen. Alle routes zijn ondertussen ingegeven op Strava en te vinden op www.koosmoerenhoutclassic.nl.
Alle voorbereiding is gedaan voor de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic in Steenbergen. Alle routes zijn ondertussen ingegeven op Strava en te vinden op www.koosmoerenhoutclassic.nl. (Foto: KMC)

Klaar voor 8e Koos Moerenhout Classic

Koos Moerenhout en RTC de Fatuur zijn helemaal klaar voor de 8e Koos Moerenhout Classic op 16 juni.

De markt in Steenbergen is weer ingedeeld voor een sfeervol vertrek en een gezellige aankomst. Alle pauze posten zijn weer bezet de vele vrijwilligers. De drie routes weer tot in de puntjes uitgezet en gecontroleerd. De parkeerterreinen zijn weer beschikbaar en de verkeerregelaars staan te trappelen om de deelnemers veilig te begeleiden door het prachtige landschap van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Kortom alle voorbereidingen zijn getroffen en de organisatie stelt alles in het werk om alle deelnemers een fantastische en onvergetelijke 8e Koos Moerenhout Classic te bieden.

Voorzitter

Peter Manders, voorzitter van RTC de Fatuur en voorzitter van de KMC: "Ik woon nu met veel plezier 10 jaar in Steenbergen. Ik kom uit Gemert, waar ik ook jaren lang voorzitter was van TWC Gemert. Toen ik 10 jaar geleden naar Steenbergen verhuisde ging ik meteen op zoek naar een wielerclub in Steenbergen en kwam terecht bij RTC de Fatuur. Voordat ik goed en wel lid was van De Fatuur werd ik al voorzitter van deze club. Een goed jaar later kwamen we in contact met Koos Moerenhout die toen op de Welberg woonde met als gevolg dat we nu onze KMC al weer voor de 8ekeer organiseren op zaterdag 16 Juni. Ik weet nog toen we met de KMC begonnen mij verteld werd dat het in Steenbergen niet mee zou vallen om vrijwilligers te krijgen. Nets is minder waar. Elk jaar kunnen we beschikken over een dikke 100 vrijwilligers en samen met hun enthousiasme weten we er elk jaar een mooi evenement van te maken. Dus ben ik super trots om als voorzitter van deze hechte club te mogen functioneren. Natuurlijk kan ik dit zeker niet alleen maar samen met een aantal heel leuke commissieleden, met onderling een perfecte samenwerking, zijn wij trots dat wij elk jaar onze KMC kunnen organiseren. Ook hebben we een aantal vaste sponsoren aan ons evenement weten te verbinden. Zonder hun medewerking kunnen we zo'n groot evenement nooit georganiseerd krijgen. Dit jaar werken we samen met Stichting Wielercriterium Steenbergen, die het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd organiseert in Steenbergen en ook dat verloopt heel voorspoedig. Samen zetten we Steenbergen op de kaart als een gemeente met een kloppend hart voor de wielersport."

Prominenten

Ieder jaar mag de KMC zich verheugen met de deelname van bekenden uit de wielerwereld en oud prof coureurs. Zo zijn dit jaar, zoals voorgaande jaren, wereldkampioenen Bart van Est, Jan van Houwelingen en Guus Bierings weer van de partij Op uitnodiging van Databyte Steenbergen komen dit jaar twee nieuwe bekende gezichten naar Steenbergen. Zo zal Leontien van Moorsel aan de start verschijnen.  Ze werd zes keer sportvrouw van het Jaar,  behaalde 4 Olympische titels, 9 Wereld titels en 21 Nederlandse titels. Tijdens het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU werd Van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renners aller tijden. In 2006 werd zij onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. In dezelfde ploeg rijdt ook oud prof Leo van Vliet mee. Leo won in zijn carrière verschillende grote wedstrijden en vele etappes in meerdaagse wedstrijden. Na zijn actieve carrière is Leo onder meer werkzaam  als wedstrijdleider/organisator van de Amstel Gold Race alsmede de Amstel Curaçao Race. Van 2009 tot 2013 was hij bondscoach van de Nederlandse profrenners op de weg. Ook regionaal oud prof Jacques van Meer behoort tot de Databyte ploeg.

Prijzen

Naast een heerlijke fietsdag met hopelijk schitterend weer valt er dit jaar ook weer veel te winnen bij de Koos Moerenhout Classic. Aan het einde van de dag gaat er na de 8e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het enige wat je daarvoor moet doen is inschrijven en deelnemen aan een van de afstanden tijdens de KMC op 16 juni. Het lot zal bepalen wie de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar  (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier, gebrouwen voor kopmannen, is weer aanwezig tijdens de 8e KMC en stelt een Kwaremont wieleroutfit en een Magnum fles Kwaremont bier ter beschikking om te verloten onder de deelnemers.

BBQ en vertier

De bekende tent staat vanzelfsprekend weer op de markt. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van diverse sponsoren. Naast  de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde te verhogen. In de loop van de middag zal plaatselijk zangtalent Christ Antonissen optreden op de markt. Christje staat garant voor sfeer en gezelligheid. Maar er is dit jaar meer op de markt. Vanaf ongeveer 16.00 uur bieden de ondernemers op de markt een BBQ pakket aan met 5 vlees keuzes voor een bedrag van € 12,50. Ook los is er volop etenswaar te koop op de markt. Na afloop van de KMC gaat het feest op markt in de tent gewoon verder. 's Avonds is er in de tent een optreden van Trouble Team en zal Coverband INC optreden m.m.v. Showtime-drive-inn-show.

Goede doelen

De KMC staat midden in de samenleving en vervult, zoals elk jaar, ook dit jaar weer met plezier haar sociale functie. Een gedeelte van de opbrengst schenkt de organisatie jaarlijks aan het goede doel. Om de spreiding zo breed mogelijk te maken en zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een viertal goede doelen. Deze goede doelen zijn dit jaar voornamelijk gericht op organisaties die beweging hoog in het vaandel hebben staan. En om met name de jeugd in beweging te krijgen gaat er een deel naar de minder bedeelden in onze samenleving met als doelstelling de kinderen te kunnen laten aansluiten bij sportverengingen.

Nieuwe route van 85 km

Alle routes zijn ondertussen ingegeven op Strava en te vinden op onze internetsite. Ook voor 2018 zijn er weer een aantal aanpassingen gedaan in de verschillende routes. Het parcours van de 'Rabobank tocht'( 85 km) heeft een grondige renovatie ondergaan. Net als de andere routes vertrekt deze tocht richting Dinteloord. Voordat u dit dorp bereikt, buigt deze route af naar zuidelijke richting (waar de overige tochten hun weg rechtdoor vervolgen). In tegenstelling tot voorgaande jaren is de altijd winderige Oesterdam niet opgenomen in deze route. De route kent echter wel een uniek karakter. Zodoende kunnen de deelnemers aan deze route genieten van open weiden, kronkelige Brabantse weggetjes en een zeer bosrijk gebied. Deze route zakt af in zuidelijke richting tot aan de Belgische grens. Ter hoogte van Woensdrecht sluit deze route weer aan bij de andere routes. Sponsor Jumbo supermarkten zorgt er vanzelfsprekend voor dat ook op deze route de pauzeposten weer rijkelijk gevuld zijn. De eerste pauzepost ligt op kilometerpunt 28 bij plantenkwekerij Marc Raats, Bergesebaan 118, Nispen. De tweede pauzepost ligt zoals gebruikelijk bij de Rijzende weg in Woensdrecht. De deelnemers aan deze route zijn dan ondertussen alweer 58 km onderweg. Start en finish zijn natuurlijk weer gewoon op de markt in het centrum van Steenbergen, waar de deelnemers kunnen rekenen op een hartelijk ontvangst met muziek en gezelligheid.

Meer berichten
Shopbox