Roytary voorzitter René Mol overhandigd een bedrag van 5150 euro aan de zorgmanager van Heerma State.
Roytary voorzitter René Mol overhandigd een bedrag van 5150 euro aan de zorgmanager van Heerma State. (Foto: Rotary Roosendaal)

Rotary golft voor Heerma State

Op 6 juni is door Roytary voorzitter René Mol een bedrag van 5150 euro overhandigd aan de zorgmanager van Heerma State; geld dat is opgebracht door de golfers van de strijd om de Rotary Golftrofee op Wouwse Plantage.

De bewoners van zorgcentrum Heerma State in Roosendaal kunnen er al wel wandelen en dwalen, maar de aankleding van de weidse, parkachtige tuin rondom het verpleeghuis is nog lang niet voltooid. Rotaryclub Roosendaal draagt daarom een flink steentje bij aan de vervolmaking van de tuin.

Het lot van dementerenden (260.000 in Nederland, en stijgende) komt steeds meer in de belangstelling. Dat is mede te danken aan de inspanningen van Hugo Borst en de hilarische televisieserie over het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

De 160 bewoners van Heerma State lijden allemaal aan dementie. Rotaryclub Roosendaal trekt zich hun lot aan. Eerder al werden kleinschalige activiteiten gesteund, nu wordt dus een grotere instelling gefaciliteerd door de Rotarians. Niet alleen met geld, ook gaan de meer dan veertig leden van Rotaryclub Roosendaal binnenkort aan de slag in de tuin om die volledig 'ouderenproof' te maken.

En zo komen er een groententuin op hoogte, een Maria-kapel, een bushalte en waterornamenten. Deze elementen kunnen het dementeringsproces weliswaar niet stoppen, maar prikkelende elementen geven wel een extra impuls aan de kwaliteit van het korte leven dat de bewoners nog rest.

Meer berichten