Foto: Frank roks

Spuitmanifestatie in The Loods

De vierde editie van Graffiti Jam is een kleurig feit en volgens vele bezoekers was het 'megavet'! Het was afgelopen weekend oogjes uitkijken in de The Loods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal.

Deze unieke plek herbergt een labyrint aan bespoten binnen en buitenmuren en mag zich de grootste legale graffitispuitplek van Nederland noemen. Daar is de grote bonte organisatie onder bezielende leiding van voorzitter Remco van der Beemd, maar wat trots op.

Graffiti is geen éénheidskunst. Integendeel. Er is veel variatie in de spuitwereld al uit zich dit vooral in hun eigen taal met voor leken niet te lezen abstracte teksten. Daar moet je van houden. Maar ook bij liefhebbers van beeldende figuratie en herkenbaarheid viel dit weekend de mond regelmatig open.

Zeker toen op zondag de meeste graffitiwerken hun volledige kleur en gedoceerde diepte kregen. Toen waren de vet's, cool's, awesome's en wauw's niet van de lucht. De graffiti's zijn nog elke woensdagavond vanaf 19.00 uur in The Loods te bewonderen en wie meer wil weten over deze kunst of zelf een busje wil legen, kan er vrijblijvend terecht.

Meer berichten