Foto: Vivace Heerle

Orgelconcert in Wouwse Lambertuskerk

Op zondag 10 juni zullen in de Wouwse Lambertuskerk op uitnodiging van het orgelfonds Toni Raats uit Roosendaal en Vivace uit Heerle een concert brengen.

Deze organist, pianist en stadsbeiaardier te Roosendaal studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Zijn afstudeerscriptie in 1998 ging over het plan t.a.v. de mogelijkheid om een nieuwe beiaard te plaatsen in de Lambertuskerk van Wouw, de kerk waar hij nu het fraaie orgel zal bespelen.

Hij is als organist verbonden aan de O.L.Vrouwekerk te Roosendaal, is begeleider van damesensemble Vivace en herenensemble Stramien. Naast de muziek is hij actief als bedrijfsmaatschappelijk werker, volgens Toni een rijke combinatie.

Vocaal Ensemble Vivace zingt al bijna 25 jaar met veel plezier in de hele regio. Dit enthousiaste dameskoor o.l.v. hun dirigente Wilma Bergmans geven regelmatig concerten of zingen soms zomaar ergens in de stad. Zij brengen modern, licht klassiek en musical.

Samen met hun vaste begeleider Toni Raats brengen zij op 10 juni een zeer gevarieerd programma met werken van o.m. Gabrieli, Bruna, J.S. Bach, Händel. Maar ook werken van Fauré, Franck, Saint-Saëns en Coleman. Het zal dan ook een contrastrijk concert worden in klankkleuren van orgel en damesstemmen.

Concert Lambertuskerk Wouw op 10 juni om 16.00 uur, Entree 10 euro.

Meer berichten