Ruben Maas (links op de foto) op weg naar weer een doelpunt voor Cluzona.
Ruben Maas (links op de foto) op weg naar weer een doelpunt voor Cluzona. (Foto: Ruben Maas)

"Ik doe heel gewoon mijn ding"

Ruben Maas is een echte goaltjesgetter, in de vijf seizoenen die hij bij Cluzona uit Wouw speelt maakte hij in het eerste team al 150 doelpunten. De 23-jarige spits gaat voor de records, in het seizoen 2015-2016 trapte hij er 48 in tijdens 26 wedstrijden en werd daarmee bijna landelijk topscoorder en winnaar van de zilveren schoen. Volgens Eric de Regt van voetbalvereniging Cluzona moet hij gezien zijn jeugdige leeftijd de 500 doelpunten ooit nog kunnen halen.

Door Bert Pessink

Als kleine voetballer kwam Ruben Maas bij de e-pupillen terecht bij RBC Roosendaal om via Alliance en weer RBC Roosendaal bij de b-pupillen van Cluzona in zijn woonplaats Wouw terecht te komen. Inmiddels is de werknemer van voetbalspeciaalzaak 100% voetbal in Roosendaal alweer een aantal seizoenen de spits en trots van de Wouwse club. Die 150 doelpunten tijdens ruim vijf seizoenen in de competitie staan nog los van de doelpunten die hij scoorde in vriendschappelijke wedstrijden en in de beker.

"Ik voetbal graag bij Cluzona, het is de club uit mijn dorp Wouw, lekker dichtbij om te trainen en leuk voor familie en vrienden om te komen kijken bij uit- en thuiswedstrijden. We hebben een goed team, spelen nu in de tweede klasse op een leuk niveau. Mijn en ons doel is het om met Cluzona zo hoog mogelijk te spelen. Ik hoop nog lang van belang te zijn in het team."

Ruben Maas is dus de onbetwiste spits van Cluzona en heeft veel baat bij de aangevers die hem vaak op maat een bal toespelen die hij dan tussen de palen kan werken.

"Als spits moet je altijd een doelpunt willen maken, je moet een neusje hebben voor de goal. Je hoeft geen loper te zijn, maar je moet wel op het juiste moment op de juiste plek zijn. Voor mij klinkt het simpel, ik kom het veld op en doe heel gewoon mijn ding en dat is doelpunten maken. Ik train niet heel specifiek op het maken van doelpunten, maar het afwerken op doel doen we wel wekelijks op de training."

Maas was als linksbenige rechtsbuiten altijd al fan van Klaas Jan Huntelaar, maar ziet ook gelijkenis met de speelwijze van Arjan Robben. Voor de vele spitsen die in de regio Roosendaal azen op een goaltje, heeft Maas nog wel een tip; "Wees als spits een beetje egoïstisch, niet nadenken, maar doe gewoon wat goed voor je voelt. Als je voor de goal gaat nadenken loop je kans dat het mislukt. Vorig seizoen lag ik trouwens op koers voor de vijftig goals, maar zeven wedstrijden voor het einde raakte ik geblesseerd. Ik ga door met het maken van goals, want het vieren van een goal is het mooiste wat er is."

Meer berichten