Hoe maken 4 vrouwen en 2 mannen elkaar kapot? Hoe maken ze elkaar af, enkel met woorden? Door elkaars verleden op te rakelen.
Hoe maken 4 vrouwen en 2 mannen elkaar kapot? Hoe maken ze elkaar af, enkel met woorden? Door elkaars verleden op te rakelen. (Foto: De Roosendaalse Comedie)

De Roosendaalse Comedie speelt Een wankel evenwicht

De Roosendaalse Comedie speelt Een wankel evenwicht, geschreven door Edward Albee. De voorstellingen zijn te zien op 14, 15, 16 en 17 juni 2018 in Cultuurhuis De Suite,

Hoe maken vier vrouwen en twee mannen elkaar kapot? Hoe maken ze elkaar af, enkel met woorden? Door elkaars verleden op te rakelen.

De relatie van middenklassers Agnes en Tobias, beiden van middelbare leeftijd, is niet meer wat ze geweest is. De inwonende hilarische en hysterische tante Claire, zuster van Agnes en zwaar alcoholiste, die iedereen wil doen geloven dat dat niet zo is, maakt de gehavende relatie van Tobias en Agnes er niet beter op.

Komen daar nog eventjes Harry en Edna op bezoek, beste vrienden van Toby en Agnes. Ze hebben besloten om te komen logeren omdat ze "bang" zijn? Bang waarvoor? Het verbale steekspel wordt op scherp gezet als dochter Julia, na haar 4e gestrande huwelijk weer thuis komt om haar, inmiddels bezette, kamer op te eisen.

Er ontstaan heftige 'woordgevechten' tussen de 6 spelers, maar de plooien worden langzaam glad gestreken, niet in het minst door de spitsvondige, vaak komische, tussenkomsten van de dag en nacht zuipende tante Claire. Iedereen herneemt zijn gewone leventje, geduldig wachtend op de volgende ronde…

Regie: Peter Jonckheer.

De voorstellingen zijn te zien op 14, 15, 16 en 17 juni 2018 in Cultuurhuis De Suite, Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal. Aanvang 20.00 uur. Reserveren kan telefonisch via 06 26546652 of via de website.

Meer berichten