Louis Stroomer poseert met zijn Oldsmobile Cutlass Supreme uit 1972. Hij is de wagen, die hij in de Verenigde Staten heeft gekocht, helemaal aan het restaureren en is inmiddels ver klaar met het project.
Louis Stroomer poseert met zijn Oldsmobile Cutlass Supreme uit 1972. Hij is de wagen, die hij in de Verenigde Staten heeft gekocht, helemaal aan het restaureren en is inmiddels ver klaar met het project. (Foto: Michel Musters)

Old Timers: Genieten van Oldsmobile

In de maandelijkse rubriek Old Timers kijken we naar unieke en veelal oude voertuigen die Roosendalers in het bezit hebben. We vertellen het verhaal achter de reden dat deze auto's en andere voertuigen in Roosendaal gestald staan. Deze maand: de Oldsmobile Cutlass Supreme Convertible van Louis Stroomer.

Door Michel Musters

Louis Stroomer is na jaren werken bij de Koninklijke Luchtmacht in 2016 met vervroegd pensioen gegaan. Vervelen doet hij zich niet, want hij is zijn Oldsmobile Cutlass Supreme uit 1972 aan het restaureren. Hij kocht de Amerikaanse wagen toen hij begin deze eeuw door de Luchtmacht in de Verenigde Staten was gestationeerd. "Als je meer dan een jaar in de VS woont en de auto al langer dan een halfjaar hebt, mag je hem als verhuisgoed mee naar Nederland nemen."

De liefde voor oldtimers en auto's an sich zit er al het grootste gedeelte van Louis zijn leven ingebakken, zo vertelt hij in zijn gehuurde garage. "Ik zat bij de Autohobbyclub van Defensie. Met mijn eerste auto's had ik slechte ervaringen bij dealers die fouten maakten of teveel in rekening brachten. Ik dacht: dan kan ik het zelf ook wel. Bij de autoclub kun je lekker knutselen aan je auto en iedereen helpt elkaar, waar je veel van leert." Hij groeide op vlakbij de Amerikaanse vliegbasis in Soesterberg en zag zodoende genoeg klassieke Amerikaanse wagens.

Toen hij in de Verenigde Staten eindelijk voor een oldtimer ging, heeft hij wel minstens veertig Cutlass Supremes die te koop stonden bekeken. "Je kiest er eentje uit met zowel je hart als je hoofd. Je moet hem natuurlijk mooi vinden, dat komt uit je hart. Daarbij gaat iedereen voor de Mustangs en soortgelijke merken, maar ik wilde iets unieks hebben, waar toch volop onderdelen van te vinden zijn." Gelukkig kan zijn gezin zijn passie goed begrijpen. "Mijn vrouw begrijpt het, omdat ik er van geniet. Mijn kinderen zijn er zelfs in getrouwd." Toeren doet hij daarnaast met de Roosendaalse Oldtimers Vriendenclub.

Toen hij een jaar of twee geleden met pensioen ging, besloot hij de auto uit elkaar te halen om hem helemaal op te knappen. Hij ging secuur te werk: "Ik heb een boek met de productietekeningen van de auto en heb alle onderdelen, tot de kleinste boutjes en moertjes, in aparte zakken met labels gestopt. Zo bleef het overzichtelijk." Inmiddels is de wagen ver af, met een mooie nieuwe laag verf en een prachtig opgeknapte motorruimte. Vooral het interieur moet nog afgemaakt worden, maar hij verwacht over pakweg een maand klaar te zijn. En dan wordt het genieten: "Dan gaan mijn vrouw en ik er lekker mee rijden. Veel klussers die aan oldtimers werken verkopen ze weer door, maar ik niet. Ik heb deze auto in mijn hart gesloten."

Meer berichten