Logo gazetroosendaal.nl

'Als een Lopend Vuurtje 2018' op 19 mei

Regionale kerken organiseren op zaterdag 19 mei voor de 17de keer “Als een lopend vuurtje 2018”. Doet u ook mee?

Voor de 17e keer kunt u daags voor Pinksteren een mooie fietstocht maken door het West-Brabantse land. Er zijn verschillende routes, geschikt voor zowel gezinnen als getrainde fietsers, met afstanden vanaf 35 km tot 100+, welke langs deelnemende kerken en kapellen voeren.

Deze zijn vanaf 9.30 tot 16.00 uur voor bezichtiging geopend en vormen deze dag een pleisterplaats voor ontmoetingen. Gastvrouwen en heren ontvangen de bezoekers met koffie, thee of limonade tegen een schappelijke prijs.

Bij elke deelnemende kerk kan in principe gestart worden en de routes worden opgehaald. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan.

“Als een lopend vuurtje” is begonnen met het op en neer fietsen tussen twee kerken op de zaterdag voor Pinksteren, met het doel naar elkaar een Pinkstergroet over te brengen. Het is uitgegroeid tot een gezins- en sponsorfietstocht langs vele kerken o.a. in West Brabant. Door sluiting is het aantal deelnemende kerken weliswaar dit jaar helaas wat afgenomen, er zijn er nog steeds voldoende over om te bezoeken.

Het doel is tweeledig: enerzijds gezellig onderweg zijn en elkaar ontmoeten in en bij de kerken. anderzijds geld inzamelen voor goede, kleinschalige, doelen die door de individuele kerken worden gesteund.

Deelnemende fietsers kunnen zich laten sponseren door familieleden, vrienden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven.

Laat u ook sponseren om zo het vuur van de goede doelen aan te wakkeren. Het doel, waarvoor wij als Protestantse Kerk in Oudenbosch dit jaar geld inzamelen, is het ZWO-project t.b.v. de Dalits (minderheidsgroepering in India).

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met één van de diakenen, dhr. Piet Gouw – tel.no. 06 53 553127 of dhr. Ben van Es tel.no. 06 29 117914.

Deelnemende kerken zijn:

Protestantse Kerk, Oudenbosch;
Protestantse Kruiskerk, Roosendaal;
Heilige Marie Hemelvaartkerk, Nispen;
Sint Petruskerk, Etten-Leur;
Protestantse Kerk de Baai, Etten-Leur;
Heilige Mariaparochie, Etten-Leur;
Heilig Hart van Jezuskerk, Bosschenhoofd;
Gereformeerde kerk, Zevenbergen;
St. Franciscuskerk en Mariakerk, Breda.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox