Logo gazetroosendaal.nl

Roosendaalse broers Europees kampioen Hiphop Duo

Na het NK zijn Roosendaalse broers Bohdy (25) en Ohry (20) Rottier dit weekend Europees kampioen Hiphop Duo geworden in het Duitse Kalkar. Ze zijn ook gekwalificeerd voor het WK Hiphop in augustus in Glasgow.

Bohdy Rottier was individueel ook succesvol. Hij behaalde na zijn Nederlands kampioenschap Solo een mooie tweede plaats op het EK.

Voor het Europees kampioenschap moesten de broers een nieuwe dans instuderen. Elke deelnemer moest op hetzelfde nummer dansen. "Op het NK waren ze succesvol met een eigen nummer. Maar omdat op het EK iedereen op dezelfde muziek danst, moesten de jongens iets totaal nieuws maken waar elke beweging weer precies op het goede moment kwam", vertelt trotse moeder Linda Rottier.

Van de eventuele tegenstanders op het WK in Glasgow is nog niets bekend, maar de broers gaan toch vooral uit van hun eigen kracht. "We zijn nog steeds beter aan het worden. Wanneer je het vergelijkt met de vorige deelname aan het EK is er echt enorme vooruitgang geboekt."

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap was er een huldiging voor de broers in de dansschool van de familie. De jongens hebben aangegeven dat de huldiging hartstikke leuk was, maar dat een nieuwe huldiging niet nodig is. "We richten ons nu op het WK en zien wel wat er daarna gaat gebeuren."

Bron: BNDeStem.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox