Weervrouw laat zich opsluiten voor het goede doel

Deze dagen zitten we midden in de week tegen kinderprostitutie. Dagen waarin de organisatie 'Free a Girl' overal in het land aandacht vraagt voor deze verschikkelijke situatie. In Roosendaal laat niemand minder dan RTL-weervrouw Nicolien Kroon (woonachtig in Roosendaal) zich op donderdag 17 mei, 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter.

Nicolien haar motivatie om mee te doen aan deze actie is een combinatie van haar vorige werk bij defensie én haar huidige werk."Opgroeiend in Nederland heb ik alle kansen gehad om mij te ontwikkelen en dat in een veilige omgeving. Tijdens mijn werk voor de Luchtmacht stonden vrede en veiligheid ook voorop. Nu hoop ik dat ik met mijn bekendheid door mijn werk als meteoroloog/weervrouw voor RTL/Buienradar geld kan inzamelen voor dit goede doel!"

Verdeeld over de gehele "Lock me Up" dagen zullen in Roosendaal 5 personen zich op laten sluiten. In Roosendaal gebeurt dit op het terras van Bonnefooi, Raadhuisstraat 5. Op donderdag 17 mei om 11.00 uur is het Nicolien haar beurt om in het hokje te stappen.Deze hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. De gehele dag heeft Nicolien enkel de beschikking over water en omstreeks 17.00 uur krijgt ze 1 bakje rijst. Daar zal ze de 12 uren mee door moeten komen.

Het doel van elke deelnemer is om 2.500 euro op te halen om zo weer een meisje, die gedwongen is tot prostitutie te redden uit deze verschrikkelijke situatie.

Gedurende de 12 uur dat Nicolien opgesloten zit zal ze vanuit haar hokje een loterij houden waarbij mensen kans maken op mooie prijzen. Natuurlijk is er ruimte voor een selfie (tegen een kleine vergoeding) of kun je de laatse vragen stellen over de zeer bijzondere veiling items die elke deelnemer inzet voor deze campagne.

Doneren kan online via deze website en hier kunt u ook meer informatie vinden over Nicolien haar deelname, haar veiling-items en de gehele campagne.

Meer berichten