Jay Valk, de kinderburgemeester van afgelopen jaar, samen met burgemeester Jobke Vonk-Vedder.
Jay Valk, de kinderburgemeester van afgelopen jaar, samen met burgemeester Jobke Vonk-Vedder. (Foto: Gemeente Halderberge)

Verkiezing kinderburgemeester Halderberge

Vier basisscholen stellen op woensdagmiddag 16 mei een leerling uit groep 7 kandidaat voor de functie van kinderburgemeester van Halderberge. Een door leerlingen gevormde kiesraad bepaalt door stemming welke kinderburgemeester wordt benoemd voor het jaar 2018. Bij bijzondere evenementen krijgt de kinderburgemeester een rol.

De gemeente Halderberge vindt het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd kennis maken met de gemeente en de politiek. Om hieraan uitvoering te geven wordt er o.a. een verkiezing van kinderburgemeester gehouden.

Kinderen uit groep 7 konden zich op school aanmelden voor de verkiezing van kinderburgemeester 2018. Alle kandidaten doen hun best om de kiesraad ervan te overtuigen dat zij de beste kinderburgemeester zijn.

Dit kunnen zij doen door geweldig te speechen, een mooie presentatie te houden of door een andere eigen gemaakte creatie voor te dragen.

De volgende kandidaten zijn voorgedragen: Renske Heijnen (Basisschool de Linde), Riley Kreukniet (Basisschool de Klinkert), Mike de Wit (Basisschool de Bukehof) en Willem Lengers (Basisschool TaLente).

De overige kinderen uit groep 7 konden zich aanmelden voor de kiesraad. De kiesraad bestaat uit 12 kinderen. De kiesraad bepaalt door stemming en naar aanleiding van de gehouden presentatie wie de kinderburgemeester in het jaar 2018 wordt. De voorzitter van de kiesraad is de burgemeester Jobke Vonk- Vedder.

De kinderburgemeester trekt gedurende een jaar samen op met de burgemeester bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht bij carnaval.

Meer berichten