Foto: Ilse Wagemakers

Vernieuwd onderwijs Muzarto

Op 1 september wordt een nieuw decreet voor het deeltijds kunstonderwijs (DKO) van kracht. Daardoor wordt het DKO een volwaardig deel van het onderwijs. De schoolbesturen krijgen meer vrijheid om via het aanbod hun eigen accenten te leggen. Ook Muzarto in Essen krijgt een facelift. 

Wat is er nieuw?

Kinderen kunnen al vanaf 6 jaar starten met muziek en woord. Dit vertaalt zich in initiatielesjes waar zowel muziek als woord aan bod komen voor de 6- en 7-jarigen. Ook dansinitiatie blijft aangeboden voor deze leeftijd.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onmiddellijk met een instrument beginnen. Daarnaast volgen ze twee uur muziekatelier, waar ook aandacht is voor musiceren in groep.    Vanaf het laatste jaar van de tweede graad kunnen kinderen zelfs al kiezen voor de optie jazz-pop-rock.

Ook in de derde en vierde graad zijn er wijzigingen en meer keuzemogelijkheden dan nu.  Zo kan er vanaf september naast de klassieke en jazz-pop-rock optie ook gekozen worden uit de opties muziekschrijven en oude muziek.  Ook bij woordkunst-drama zijn er een aantal keuzemogelijkheden: van optie theatermaken tot cabaret en comedy of speltheater.

Het decreet is een kans die Muzarto met beide handen aangrijpt om tot een kwaliteitsvol en aangepast aanbod te komen.

Muzarto organiseert een infoavond waarop de hervormingen worden voorgesteld en toegelicht. Deze infoavond vindt plaats op dinsdag 26 juni in het auditorium van Muzarto Essen, Kerkstraat 3.

Meer info op de website en via secretariaatessen@muzarto.be.

Meer berichten