Logo gazetroosendaal.nl


Yonne van Gastel en Jack Siemons van Bruin Café JaxX poseren met artwork van de Roosendaal-750-Geniet-Tour. Mensen kunnen bij 29 horecazaken stempels krijgen om te sparen voor exclusieve speldjes.
Yonne van Gastel en Jack Siemons van Bruin Café JaxX poseren met artwork van de Roosendaal-750-Geniet-Tour. Mensen kunnen bij 29 horecazaken stempels krijgen om te sparen voor exclusieve speldjes.

Spaartkaart horeca levert speldjes op

Maar liefst 29 horecazaken in Roosendaal doen mee met de Roosendaal-750-Geniet-Toer, een actie waarbij mensen een spaarkaart kunnen vullen om exclusieve pinnetjes te krijgen. Een ideale actie om meer Roosendalers kennis te laten maken met de vele zaken in de binnenstad, zo vindt initiatiefneemster Yonne van Gastel van Bruin Café JaxX.

Door Michel Musters

JaxX, Chagall, Tom's Diner, De Sjoes, Captain Cooks, Café Bij Moeders, Dakota'z en Beer and Steak: het is een kleine greep uit de 29 horecagelegenheden die meedoen met de Roosendaal-750-Geniet-Toer. Mensen kunnen bij elk van de cafés en restaurants een spaarkaart ophalen. Bij elke zaak zijn vervolgens één of meerdere gerechten of drankjes te bestellen die een stempel op deze kaart opleveren. Bij een halfvolle spaarkaart kan men bij Bruin Café JaxX een exclusieve zilveren speld voor de Toer ophalen, bij een volle spaarkaart ligt er een gouden speld op de deelnemers te wachten. De spelden en spaarkaarten, die perfect bij de feestelijke viering van het 750-jarige bestaan van Roosendaal passen, zijn vormgegeven door de Roosendaalse kunstenaars en vormgevers Benjamin Scheltema en Bob Martens.

Het idee ontstond bij Yonne van Gastel toen ze door Corné Oosterbos, die zich inzet voor de Stichting 750 Jaar Roosendaal, werd uitgedaagd om na te denken over hoe de horeca bij kan dragen aan de viering. "De keuze om de spaarkaart te doen was snel gemaakt", legt Yonne uit. "Het is een samenwerking tussen allerlei verschillende horecagelegenheden, wat natuurlijk al erg bijzonder is, maar het verlaagt ook de drempel voor alle Roosendalers om eens andere horecagelegenheden te bezoeken." Elke zaak geeft er zijn eigen draai aan. "Bij JaxX bieden we per seizoen een drankje aan die een stempel oplevert – al is er ook altijd een alternatief, bijvoorbeeld voor mensen die geen alcohol drinken – en bij Dakota'z is er een speciale kaart met gerechten die allemaal een stempel opleveren." Op de website is precies te zien welke gerechten en dranken onder de actie vallen.

De spaarkaart kan zoals gezegd bij alle zaken die meedoen opgehaald worden, maar er wordt meer gedaan: zo wordt de kaart tijdens Hap & Stap aankomend weekend ook veelvuldig uitgedeeld. Mensen hebben het hele jaar om de kaart vol te krijgen. "Het is in ieders voordeel dat alle zaken goed draaien, want daardoor wordt Roosendaal alleen maar meer een trekpleister. Daarbij daagt het inwoners uit om uit hun comfortzone te treden en eens nieuwe plekken en bijbehorende gerechten en drankjes te proberen. We willen de Roosendaler laten genieten." De speldjes, die bij verzamelaars gewild zijn, maken de feestelijke actie af.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox