Foto: Ulco Woudstra

SKOORenfestival Emile van Loonpark Tweede Pinksterdag

Het popkoor SKOOR is opgericht in 2008. Onder muzikale leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg zingen de ongeveer zestig leden van het koor bekende Nederlands- en Engelstalige popsongs, met pianobegeleiding van Thijs van Steen.

SKOOR is ambitieus: het wil het beste uit zichzelf halen en wil kwalitatief goede muziek en zang brengen. Er wordt serieus gerepeteerd en het koor is steeds op zoek naar uitdagende optredens, regelmatig in samenwerking met andere cultuuraanbieders. Dit betreft onder andere Tongerlopleingeluiden, Roosendaals Treffen, Korenslag, Bevrijdingsconcert, CUlturele MAnifestatie en optredens met volle zalen in de Kring.

Vier jaar geleden nam SKOOR het initiatief voor 'SKOORenfestival Roosendaal', dat jaarlijks gepland staat voor Tweede Pinksterdag (21 mei 2018). Op die dag wordt vanaf 13:00 uur opgetreden in de KIOSK van het Emile van Loonpark. Hierbij zullen behalve SKOOR de volgende koren meedoen: Zanggroep Rucphen, de Voices Fijnaart, Buiten Bereik Oud-Gastel, Close-up Roosendaal en Zingen voor je Leven Roosendaal. Elk koor geeft twee optredens in de KIOSK. Het wordt geen wedstrijd maar vooral een gezellig feest van zang en muziek. Bovendien is er een leuke creatieve activiteit voor de kinderen en er is een springkussen. Iedereen kan heerlijk in het gras zitten, maar er staan ook banken en tafels in het park en er is een bar voor een hapje en een drankje. Het Emile van Loonpark wordt zo een gezellig picknickpark voor jong en oud.

Bij slecht weer gaat het festival niet door, maar in de afgelopen drie jaar is Tweede Pinksterdag voor SKOOR steeds een gegarandeerd 'mooie zangdag' geweest. Actuele informatie over het programma en over de deelnemers aan het festival vind je op de website.

Meer berichten