Links Mevrouw Ellen Arts (ontwerper van het kunstwerk) en rechts Mevrouw Saskia Schenk, Wethouder van de gemeente Roosendaal.
Links Mevrouw Ellen Arts (ontwerper van het kunstwerk) en rechts Mevrouw Saskia Schenk, Wethouder van de gemeente Roosendaal. (Foto: Timo Reisiger)

Beeld Freedom be Free geplaatst op Bevrijdingsdag

Het zeven meter hoge beeld Freedom be Free is in het kader van Bevrijdingsdag (5 mei 2018) geplaatst op de WielerExperience te Roosendaal.

"Een stoer kunstwerk op een stoere locatie" zegt Saskia Schenk, wethouder gemeente Roosendaal. "Al een tijd geleden heeft Ellen Arts mij benaderd of het kunstwerk, nadat het een maand op de Dam in Amsterdam had gestaan, niet een mooi plaatsje kon krijgen in Roosendaal. Bevrijdingsdag hebben wij gekozen omdat het beeld een symbool is voor de vrijheid. Op de WielerExperience is het vrij toegankelijk voor iedereen en kan men zittend op het bankje aan het kunstwerk het wielerpark goed overzien'.

Piet Knobel Metaal Recycling uit Roosendaal heeft zich ook hard gemaakt voor de komst van het kunstwerk naar Roosendaal. Hij haalde het kunstwerk op uit Amsterdam en heeft het opgeknapt voordat het geplaatst werd op de WielerExperience.

Ellen Arts is ontwerpster van dit unieke kunstwerk. Het bestaat uit een groene kegel met daarbovenop het symbool voor vrijheid. Ellen: "Dit symbool bestaat uit drie smileys: een blije, een droevige en een neutrale. Dat staat voor mij symbool voor vrijheid, de vrijheid om om te gaan met de dingen die op onze weg komen zoals wij dat willen".

Ellen Arts heeft het kunstwerk tijdelijk in bruikleen gegeven aan de WielerExperience.

Meer berichten