Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidde de twee minuten stilte in.
Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidde de twee minuten stilte in. (Foto: Danny van den Aarsen)

Eerste jongerenherdenking Roosendaal drukbezocht

De Nationale Jongerenherdenking was vrijdagavond in De Kring en op het Tongerloplein in Roosendaal een vernieuwd concept. "Het was echt geweldig", aldus Bjorn Rommens, voorzitter van Jongerenraad Roosendaal en medeorganisator.

Roosendaal is de derde stad in Nederland, na Amsterdam en Rotterdam, met een speciale jongerenherdenking op 4 mei. Rommens: "Ik ben beetje sprakeloos van alle positieve reacties en de avond zelf. Sprakeloos vanuit trotsheid vooral."

Uiteindelijk waren er ruim 300 mensen aanwezig die genoten van rap-, dans- en poëzieoptredens, van de muziek en van een escape experience waarbij men kon ervaren hoe het is om als gezin te moeten onderduiken in Roosendaal. Vooral de Smartphone Orchestra (zie het als de moderne variant van de taptoe) maakte veel indruk, volgens Rommens.

De jongerenherdenking werd gerealiseerd door een samenwerking van Jongerenraad Roosendaal, Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal, Stichting JONG! Theater, Jonge Theaterkijkers, Dutch Bears en Cultuur Cluster.

Meer berichten