Foto: Frank Roks/Organisatie Volksronde

Roosendaal aan de lippen van wielerlegende Hennie Kuiper

Het was een gezellige en nuttige midweekse avond tijdens het eerste wielercafé van de Roosendaalse Volksronde in café De Veestallen. Zeker toen het de beurt was aan wielerlegende Hennie Kuiper die uitgebreid over zijn wielerverleden vertelde.

Bijna 200 man hingen aan de lippen van Kwiepèr zoals de Franse verslaggevers hem noemde. En de voormalig wereldkampioen, Olympisch kampioen en etappewinnaar in de Tour de France stelde niet teleur. Wielrennen is een beulensport en dat er meer bij komt kijken dan alleen wat hard in de rondte trappen, legde Hennie haarfijn uit.

Met het opzetten van dit luchtige wielercafé presenteerde de Roosendaalse Volksronde, welke op 4 augustus op de Kaai wordt verreden, haar ambities voor het nieuwe seizoen. Op het eind van de avond was er een veiling ten behoeve de organisatie en verwisselde een originele wielerfoto van Hennie Kuiper (250 euro) en het ter plekke gemaakt live-art schilderij 'Hennie Kuiper in Roosendaal' (1200 euro) van eigenaar. Het opgekomen peloton wielerfanaten kan terugkijken op een bijzonder interessante informatieavond.

Meer foto's vind je in de Gazet Roosendaal van deze week.

Meer berichten