De Roosendaalse Lindian de Graag staat in de finale van Miss Teen Noord-Brabant die op 22 april wordt gehouden. Hier poseert ze met gesigneerde spullen van haar favoriete artiesten, die ze online veilt. Opbrengsten gaan naar het goede doel.
De Roosendaalse Lindian de Graag staat in de finale van Miss Teen Noord-Brabant die op 22 april wordt gehouden. Hier poseert ze met gesigneerde spullen van haar favoriete artiesten, die ze online veilt. Opbrengsten gaan naar het goede doel.

Strijd om Miss Teen Noord-Brabant

Miss Beauty of the Netherlands is een van de grootste missverkiezingen van Nederland. De Roosendaalse Lindian de Graag staat in de finale van de tienercategorie van provincie Noord-Brabant die op 22 april wordt gehouden.

Door Michel Musters

Met een grote glimlach vertelt de zestienjarige Lindian, die voorheen geen ervaring had met missverkiezingen ("Ik plaatste wel altijd graag mooie foto's op Instagram."), hoe ze er bij kwam om mee te doen aan de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezingen. Ze zag de winnares van vorig jaar op social media en besloot zich in maart 2017 al in te schrijven. "Toen kreeg ik na een paar maanden opeens een mailtje waar in stond dat ik door de voorselectie was gekomen."

Pas begin dit jaar kwam de volgende stap. De veertig meiden die door de voorselectie van de Miss Teen of Noord-Brabant verkiezingen waren gekomen, werden uitgenodigd om mee te doen aan een castingdag, waar er uiteindelijk zeventien, waaronder Lindian, van over zouden blijven. In verschillende rondes moest ze onder andere netjes gekleed en in bikini rondlopen. De laatste ronde werd haar gevraagd wie haar rolmodel was, waar ze in het Engels op moest antwoorden. "Mijn moeder had allerlei vragen die ze hadden kunnen stellen uitgeprint en ik was eigenlijk van plan om haar als rolmodel te noemen, maar dat vond ik zo standaard. Ik noemde uiteindelijk de Nederlandse rapper Lil' Kleine, omdat hij het helemaal uit zichzelf heeft gemaakt in het leven en lekker zijn eigen ding doet. Daar moest de jury om lachen."

Lindians voorliefde voor rappers heeft haar op meer manieren geholpen. Zo worden de deelneemsters ook aangemoedigd geld op te halen voor de LINDA.foundation. Lindian nam contact op met vijftien managementbureaus en zo kwam ze aan gesigneerde foto's van artiesten als Lil' Kleine, Ronnie Flex en Ali B. De opbrengsten van de geveilde producten gaan naar het goede doel.

Het gaat er om spannen wanneer de finale op 22 april in Waalwijk wordt gehouden. Lindian heeft geen kwaad woord over de andere deelneemsters van de verkiezing. 20 procent van de kans op winst hangt af van stemmen die ze van mensen via sms krijgt. Iedereen kan haar een handje helpen door Poll Noordbrabant Lindian naar het nummer 3010 te sturen, wat 1,10 euro per ontvangen bericht kost. De HAVO-studente is wel verrast door hoe druk ze het met de verkiezing heeft, omdat ze vaak moet oefenen en allerlei evenementen moet bijwonen, maar hoopt toch op meer, misschien zelfs wel de algemene verkiezing van Miss Teen of the Netherlands. Voordat het zover is moet eerst de finale gewonnen worden. Aan Lindians enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen.

Meer berichten