Leuke markt op de Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat is heeft met het sluiten van de Biggelaar het imago de laatste tijd niet mee, maar ondernemers die hun winkels hebben in de straat willen de nadruk leggen op de positieve veranderingen die er plaatsvinden. Bijvoorbeeld via de Hip & Handmade markt op 21 april.

Door Michel Musters

Dat recente imago is helemaal niet zo terecht, vindt Kirsten Doeleman, eigenaresse van LEF Lifestyle en Fashion. Steeds meer leegstaande winkels gaan weer open en de Raadhuisstraat zit vol met unieke zaakjes die allerlei interessante producten verkopen. Toch merkt ze wel dat dit nog niet duidelijk is bij al het winkelende publiek: "Vaste klanten weten ons te vinden, maar het winkelend publiek dat gewoon een beetje rond wilt struinen is afgenomen. Toen de Biggelaar nog open was, liepen veel mensen die parkeerden in de garage door het winkelcentrum zo de Raadhuisstraat in. Dat is met het sluiten van de Biggelaar helaas wat afgenomen."

Samen met een vriendin, Marie Antoinette Valkenburg, die voor haar hobby gedetailleerde sjaalhangers maakt, steekt Kirsten de handen uit de mouwen om het publiek weer terug te krijgen in de straat. Het tweetal gaf het startschot voor de Hip & Handmade markt die op 21 april plaatsvindt. Kirsten: "We wilden een positieve swing aan de situatie geven en mensen laten zien wat er wel allemaal in de straat zit. Een markt trekt gezelligheid en op deze manier hebben wij als ondernemers een leuke markt in de straat, terwijl de mensen achter de kraampjes een platform hebben om hun producten aan de man te brengen."

Alle ondernemers in de straat kunnen meedoen middels eigen activiteiten, maar het duo heeft zelf al een stuk of tien creatievelingen gevonden die hun eigen producten maken, van beelden en sieraden tot schilderijen. De standjes komen voor de lege panden in de straat, zodat ze de andere winkels niet in de weg staan. Via een Facebook-evenement is daarnaast promotie gemaakt.

"De markt moet er voor zorgen dat er weer wat te doen is in de Raadhuisstraat", concludeert Kirsten. "Twee voorheen leegstaande panden zijn inmiddels verhuurd, er komen weer een bloemist en een kledingwinkel in de straat, het begint weer op te leven. Met de Hip & Handmade markt pakken we die positieve vibe door. Er zitten in deze straat 35 ondernemers en een paar lege panden zijn niet bepalend voor de rest van de winkels in de straat. We zijn het specialistenstraatje, er zijn geen grote ketens, dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Hopelijk weet het winkelend publiek ons weer steeds beter te vinden." De Hip & Handmade markt wordt op zaterdag 21 april van 10.00 uur tot 17.00 uur gehouden.

Meer berichten