Foto: Heemtuin Rucphen

Feestelijke opening nieuwe ingang Heemtuin Rucphen

Op dinsdag 17 april wordt de vernieuwde ingang van de Heemtuin feestelijk in gebruik genomen. De opening start om 09.15 uur en zal gedaan worden door Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen.

De ingang is verplaatst naar de Baanvelden, naast het Gebouwke om de Heemtuin beter zichtbaar te maken voor passerend publiek. De opening door de Burgemeester gebeurt samen met de leerlingen van groep 3 van de Sint Martinusschool in Rucphen.

De kinderen worden voorts in de Heemtuin ontvangen, in het kader van de scholenbezoeken. Ieder jaar weer brengen de kinderen van groep 3 en groep 5 de scholen van de gemeente Rucphen en Roosendaal, een leerzaam bezoek aan de Heemtuin. Zij gaan dan onder begeleiding van vrijwilligers de planten- en dierenwereld van onze eigen omgeving verkennen.

De Heemtuin is in het voorjaar en zomer elke zondag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. In plaats van Eerste Pinksterdag is de Heemtuin opengesteld om maandag, Tweede Pinksterdag. Door de week is zij geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten