Voor het vak biologie bestudeerde Lisa het gedrag van de giraffe en leverde een creatieve presentatie af: een knuffelboek met bewegende onderdelen.
Voor het vak biologie bestudeerde Lisa het gedrag van de giraffe en leverde een creatieve presentatie af: een knuffelboek met bewegende onderdelen.

Lisa wint 2e praktijkwerkstukprijs

Lisa de Jong heeft met haar praktijkwerkstuk 'De Giraffe' een eervolle tweede plaats behaald bij de OMO-praktijkwerkstukuitreiking. De uitreiking vond plaats op 5 april in het Grand Café van OMO in Tilburg. De vierdejaars leerling van het Munnikenheide College won met deze prestatie vijfhonderd euro.

Tijdens de prijsuitreiking reikte Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur van OMO en voorzitter van de jury, de OMO-praktijkwerkstukprijs 2018 uit. Voor dit jaarlijks terugkerend event worden vijf inzendingen genomineerd. De beoordelingscriteria zijn onder andere de mate van samenwerking, de mate van zelfstandigheid, de mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit.

Voor het vak biologie bestudeerde Lisa het gedrag van de giraffe en leverde een creatieve presentatie af: een knuffelboek met bewegende onderdelen. Tijdens de uitreiking is haar werkstuk besproken en zijn vragen gesteld. Ook haar motivatie heeft ze toegelicht: "De giraffe is een uniek beest en dat vond ik het leukste om te observeren." Binnen de OMO-scholen zijn er ruim 2000 leerlingen die dit jaar een praktijkwerkstuk hebben ingeleverd. Daarom was Lisa blij verrast dat haar werkstuk gekozen was om in te zenden namens het Munnikenheide College: "Ik vond het al een prijs dat mijn werkstuk werd uitgekozen door de docenten. Toen ik hoorde dat ik bij de beste vijf bleek te zitten was ik heel blij."

De uitreiking was een spannende dag voor Lisa: "Iedereen had het werkstuk in groepen gemaakt; ik was de enige die het werkstuk alleen presenteerde. Dat maakte het wel spannend." Wat ze met het gewonnen geld gaat doen weet ze nog niet zeker. "Ik denk nieuwe kleren kopen."

Meer berichten