Foto: Grafisch Museum in den groenen zonck

Nationaal Museumweekend in Wouws museum

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is het Nationaal Museumweekeinde. In het Grafisch Museum 'In den groenen zonck' in Wouw kunnen jong en oud zelf zeefdrukken en nog veel meer. Er zijn twee middagen lang diverse demonstraties en activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Tijdens deze middagen kan men in de historische drukkerij zien hoe er gedrukt wordt op antieke boekdrukpersen, waaronder een exemplaar van 200 jaar oud. Ook kan men zien hoe het lettergieten en het letterzetten vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw in zijn werk ging.

Daarnaast worden er zeefdrukdemonstraties gegeven in de zeefdruk-afdeling van het museum, en kunnen kinderen, mits begeleid door hun ouders, zelf stempelen, zeefdrukken in twee kleuren, boekdrukken, sjabloondrukken, antieke drukkersmutsen vouwen en met diverse andere technieken bezig zijn.

Ook is de expositie te bezichtigen van de veelkleurige zeefdrukken van Harrie Schalken, grafisch kunstenaar en eigenaar van het museum.

Vanwege het nationaal museumweekeinde is de toegang slechts 1 euro. Het museum is die beide middagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kom je ook langs?

Meer berichten