Tijdens de hondenwandeling krijg je tips van hondengedragstherapeut Bianca. Foto: Pauline Joosten/Natuurmonumenten.
Tijdens de hondenwandeling krijg je tips van hondengedragstherapeut Bianca. Foto: Pauline Joosten/Natuurmonumenten. (Foto: Pauline Joosten)

Workshop wandelen met je hond

Op zondag 22 april houdt Natuurmonumenten op landgoed Visdonk bij Roosendaal een speciale wandeling voor hondenliefhebbers. Samen met je hond ga je op pad met de boswachters Wilton de Dooij en Bianca de Craen van Natuurmonumenten.

Bianca is tevens gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut voor honden. Onderweg krijg je op speelse wijze tips voor een actieve wandeling met de hond aan de lijn. Je krijgt meer inzicht in het gedrag van je hond en hoe je je hond een uitdagende wandeling kan bieden aan de lijn. Een unieke belevenis voor jou en je hond! Ook kom je meer te weten over de natuur van Visdonk. De wandeling duurt twee uur en start om 10.00 uur bij het T-Huis Visdonk. Meld je aan via de website.

Op Visdonk zijn honden overal welkom als ze aangelijnd zijn.  Natuurmonumenten heeft ook een speciale loslooproute voor honden aangelegd en een hondenspeelveld ingericht waar honden heerlijk kunnen ravotten. Op het landgoed is via panelen en bebording duidelijk aangegeven waar de hond aan de lijn moet en waar de loslooproute en het speelveld is.

Het is belangrijk dat bezoekers zich aan deze regels houden en hun honden alleen los laten lopen op plekken waar het toegestaan is. Niet alleen voor de kwetsbare natuur maar ook voor andere bezoekers. De boswachters van Natuurmonumenten  controleren ook op naleving van de regels met betrekking tot honden op Visdonk.

Meer berichten