Bargje Boudens bij de kassa van haar eigen BiBi's Beauty and Supplies. Bedrijven op zoek naar nagelproducten en mensen die opgeleid willen worden tot nagelstyliste kunnen terecht in het grote pand aan de Gastelseweg. Bargje viel afgelopen maand in de prijzen voor haar populaire product LoveNess.
Bargje Boudens bij de kassa van haar eigen BiBi's Beauty and Supplies. Bedrijven op zoek naar nagelproducten en mensen die opgeleid willen worden tot nagelstyliste kunnen terecht in het grote pand aan de Gastelseweg. Bargje viel afgelopen maand in de prijzen voor haar populaire product LoveNess.

In de prijzen met nagelproducten

Bargje Boudens runt BiBi's Beauty & Supplies, waar bedrijven niet alleen hun nagelproducten kunnen inkopen, maar ook opleidingen tot styliste worden gegeven. In maart ontving ze een zestal awards voor haar eigen nagelproducten.

Door Michel Musters

De awards, die inmiddels op de toonbank van het bedrijf staan de pronken, werden uitgereikt op de Estetika. Op deze vakbeurs werden BiBi's nagelproducten tot de beste van de Benelux uitgeroepen. Bargje verkoopt in haar eigen zaak sinds vorig jaar haar merk LoveNess, waarmee nagels verzorgd en versierd kunnen worden. "Dat is zo snel een succes geworden dankzij de vele connecties die ik heb in de stylistewereld, maar ook dankzij social media." Het Instagram-account van Bargje's zaak heeft dan ook meer dan 200.000 volgers. Binnen heel Europa worden de LoveNess-producten verkocht.

Het succes komt Bargje niet aanwaaien. Niet alleen is volle dagen aan het werk, de weg naar een succesvol bedrijf was ook een lange, gevuld met potentiële valkuilen. "Ik begon zo'n twintig jaar geleden als nagelstyliste. Ik leerde de basis van mijn zus die een opleiding volgde en besloot in haar voetsporen te treden." Ze kon al snel aan de slag als nageldocente bij een leverancier van nagelproducten, maar durfde na het faillissement van dat bedrijf acht jaar geleden de stap te maken om een eigen zaak te starten. "Ik begon met Bibi's Beauty & Supplies, waar we nagelproducten aan bedrijven verkopen en opleidingen voor stylisten geven, in een klein pand bij De Stok, maar ik raakte overwerkt. Toen een bedrijf mij als internationale docente in wilde huren ben ik dan ook meteen gestopt met BiBi's."

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en na een aantal omwegen werd BiBi's een paar jaar terug toch weer opgericht, dit keer op de Gastelseweg, waar het inmiddels een groot pand van 2000 vierkante meter omvat. Dit keer pakt Bargje het anders aan. Zo bevat de zaak geen salon meer, zijn er werknemers in dienst en krijgt ze veel ondersteuning van haar huidige vriend. Met het succes van haar eigen product LoveNess ("een liefdevolle naam die mij aan mijn kinderen doet denken") is het veel drukker dan acht jaar geleden, maar door het stijgende succes goed vol te houden. Een volgende stap zou zijn om LoveNess, inmiddels in Europa niet meer weg te denken bij liefhebbers van nagelproducten, ook in de rest van de wereld succesvol te maken. Dat heeft echter nog wat voeten in de aarde, omdat er buiten Europa hele andere exportwetten van de materialen in haar producten gelden. Gezien het huidige succes heeft Bargje er echter alle vertrouwen in dat de stijgende lijn voortgezet gaat worden.

Meer berichten