Foto: Groenhuysen

Vrolijke oefenmethode voor de hersenen

Op donderdag 5 april start Groenhuysen met een cursus RGM wat staat voor Ronnie Gardiner Methode. Dit is een vrolijke oefenmethode voor de hersenen. Op het ritme van muziek worden oefeningen gedaan om beweging, spraak, concentratie, geheugen en coördinatie te stimuleren. Yvette Rijnders en Angela Berting van Groenhuysen geven twee gratis proeflessen RGM in De Brink in Roosendaal.

RGM maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor, zicht en gevoel. Op het ritme van muziek doet u, zittend of staand, oefeningen aan de hand van symbolen. De kleur van een symbool geeft aan of de beweging rechts, links of met beide kanten moet worden uitgevoerd. Terwijl u de beweging uitvoert die hoort bij een symbool, spreekt u ook de naam van dit symbool uit. Tijdens het oefenen worden verschillende zintuigen tegelijk gestimuleerd. Daardoor worden uw hersenen zodanig geactiveerd dat deze in optimale conditie komen. De methode is geschikt voor mensen die graag vitaal ouder willen worden. Deelnemers aan de cursus RGM ervaren een beter geheugen, energieniveau, balans, coördinatie en concentratievermogen.

Yvette Rijnders (fysiotherapeut)  en Angela Berting (logopedist) zijn binnen Groenhuysen opgeleid tot RGM practitioner. Yvette licht toe: "Een belangrijk aspect van de RGM methode is het plezier dat deelnemers beleven aan de oefeningen. Daarnaast kan iedereen op zijn eigen niveau deelnemen. Als mensen een oefening zittend willen uitvoeren dan kan dat. Het is een ontspannen oefenmethode en daardoor laagdrempelig." Angela Berting vult aan: "Muziek maakt het voor mensen toegankelijk en is een hele goede manier om de hersenen te activeren. Daarnaast kan iedereen aan zijn eigen doel werken. Bijvoorbeeld het verbeteren van het geheugen, concentratie of spraak. Niet je beperking is leidend maar juist je mogelijkheden. Door te ontdekken wat je wél kan, geeft dat plezier!"

Op donderdag 22 maart geven Yvette en Angela een proefles RGM aan mensen die graag gezond ouder willen worden. De lessen zijn van 09.00 uur tot 10.00 uur in De Brink aan de Melis Stokelaan 5 in Roosendaal. Deelname is gratis. Wilt u meedoen aan de proefles? Meld u dan aan via het Klantbureau van Groenhuysen via het telefoonnummer (088) 557 4000 of e-mail klantbureau@groenhuysen.nl. De volledige RGM Cursus start vanaf donderdag 5 april en bestaat uit 10 lessen van een uur.

Meer berichten
Shopbox