Workshop over het weer

Van 4 april t/m 25 april verzorgt IVN/KNNV Roosendaal in samenwerking met een beroepsmeteoroloog een workshop voor iedereen die wat meer wil weten over het weer. Behalve de benodigde basistheorie over weersystemen en luchtsoorten zal er vooral veel aandacht zijn voor dagelijkse verschijnselen als wolken, wind, neerslag en seizoenen.

De workshop bestaat uit vier avonden die worden gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het T-huis op het landgoed Visdonk, Dennenscheerderdreef 11 te Roosendaal. Verder is er een excursie in een van de tussenliggende weekenden. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid.

De volgende onderwerpen worden behandeld (onder voorbehoud):
1. Seizoenen en weertypen;
2. Wolken en weer;
3. Het weer herkennen en volkswijsheden onder de loep;
4. Weersverwachting op korte, middellange en lange termijn.

Het geleerde wordt uiteraard ook in de praktijd bekeken. Dit zal gebeuren tijdens een excursie op de ochtend van 22 april. De bestemming zal tijdens de cursus bekend worden gemaakt.

De kosten zijn 50 euro voor de workshop en het lesmateriaal. IVN-leden krijgen korting en betalen 40 euro. Graag voldoen bij de eerste les. Voor meer informatie of aanmelden kan men mailen naar Carla van der Burgt: cursussen@ivnroosendaal.nl, onder vermelding van  "workshop Weer".

Meer berichten
Shopbox