Foto: Irma van Schaijk

Roosendaalse inwoners voelen zich niet onveilig

Nadat bleek dat er in Roosendaal tien overvallen in vijf maanden tijd waren gepleegd, waarvan vier in twee weken, is de vraag of Roosendaal nog veilig is voor ondernemers en bewoners prominent aanwezig. Uit een onderzoek door JOVD Baronie van Breda is echter gebleken dat het gevoel van onveiligheid bij de meeste ondervraagden in Roosendaal nauwelijks aanwezig is.

In de afgelopen vijf maanden hebben in Roosendaal maar liefst tien overvallen plaatsgevonden. Slachtoffers waren horecagelegenheden, winkels en tankstations, maar ook voetgangers. De overvallen vonden vooral plaats in de omgeving van de Boulevard, het hart van Roosendaal. Volgens de politie is het mogelijk dat de overvallen door dezelfde dader gepleegd zijn.

De grote hoeveelheid overvallen kan mogelijk verklaard worden door het groot aantal actieve criminelen in de gemeente. ''Roosendaal is een prachtige stad met prachtige mensen, alleen wil je 's avonds niet alleen langs het station lopen. Je weet nooit wie of wat je tegenkomt'', vertelt een van de ondervraagde Roosendalers. ''De straten lopen nu vroeger leeg. Mensen beseffen nu wel dat ze maar beter op hun hoede kunnen zijn.''

Deze overvallen zouden voor Roosendalers tot gevolg kunnen hebben dat zij de sfeer voelen veranderen, of dat zij de gemeente strenge maatregelen zien nemen. Het tegengestelde is gebleken. ''Je moet naast de overvallen zaak wonen, mocht je er iets van willen merken'', aldus een kritische inwoner. Een groot deel van de Roosendalers zegt nauwelijks iets van de overvallen te hebben gemerkt, alleen dat het is verheerlijkt in de media.

''Een gefaalde stad is het zeker niet,'' aldus Bart Boel, lid van de Commissie Politiek van JOVD Baronie van Breda. ''De truc is juist om criminaliteit op een zo jong mogelijke leeftijd te onderscheppen bij nieuwe generaties, de gepaste maatregelen te treffen en als stad sterk staan om vooruit te denken. Dat is de enige manier om van Roosendaal een nog mooiere stad te maken dan dat het al is.''

Meer berichten
Shopbox