Foto: Danny van den Aarsen

Dolenthousiast over de Dag van de Democratie

Drie scholen in Roosendaal werden donderdag getrakteerd op een goed ingevulde Dag van de Democratie in schouwburg De Kring. Het JTC, Het Kellebeek College en het Zoomvliet College leverden in totaal 350 leerlingen om kennis te nemen van de politiek en de politiek in de gemeente Roosendaal.

Het argument voor de organisatie is om de jongeren op een andere manier input te geven en te enthousiasmeren voor onze democratie. Als je het levendig brengt en niet al te stoffig met veel moeilijke termen dan haken de jongeren al snel af. Na een flitsende introductie waarbij de politici van de gemeentelijke partijen zich konden voorstellen gingen de studenten in groepen  uiteen om een workshop te volgen als debatteren, een interactieve theatershow te bekijken van 'Signatuur Onbekend en als laatste activiteit punten te scoren bij de pubquiz.

Leerlingen kregen door het roulatiesysteem van activiteiten een beter beeld van de democratie. De jongerenraad en 'Roem en Poen' waren ook aanwezig, die op de politieke markt leerlingen aanspoorden om op de juiste partij te stemmen. Burgemeester Jacques Niederer liet nog even flink van zich horen bij een vragenronde uit het publiek. Er werden fikse uitspraken gedaan en binnen een democratie mag dat. Presentator Bagiyo van der Leemputte heeft deze dag wervelend aan elkaar gepraat. Scholen en opleidingen waren dolenthousiast over deze goed ingevulde dag die voor herhaling vatbaar is.  

Meer berichten
Shopbox