Toneelversie van Vele hemels boven de zevende

Vrijdag 16 maart is het familiedrama Vele hemels boven de zevende te zien in De Kring. Naast Henriëtte Tol en Peter Bolhuis zullen ook Hanne Arendzen, Stefan Rokebrand en Anne Lamsvelt de rollen gaan vertolken.

Bos Theaterproducties is de eerste theaterproducent die een theaterbewerking van een van de boeken van Griet Op de Beeck brengt. In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde.

Griet Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot…de loutering. Gebaseerd op Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck, uitgeverij Prometheus.

De volledige cast bestaat uit Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Stefan Rokebrand, Peter Bolhuis, en Anne Lamsvelt. Ursul de Geer tekent voor de regie. Op vrijdag 16 maart staat deze cast met de toneelvoorstelling in De Kring in Roosendaal, om 20.00 uur in de grote zaal. Kaarten à 29,75 euro zijn verkrijgbaar via de kassa of www.dekringroosendaal.nl.

Meer berichten
Shopbox