Foto: Heemtuin Rucphen

Help mee Heemtuin Rucphen opknappen

Op 9 maart houdt de Heemtuin, in het kader van NL Doet, een klusdag voor mensen die graag een dag de handen uit de mouwen willen steken. Vrijwilligers, die zich opgeven, kunnen dan het Akkerkotje gaan vernieuwen.

Dit hokje waarin de landarbeiders kunnen schaften en schuilen voor de regen, is danig aangetast door de houtworm. Het Oranjefonds dat NL Doet mogelijk maakt, hoopt zo dat mensen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Ook het bestuur van de Heemtuin hoopt zo het bestaan van de Heemtuin onder de aandacht te brengen en ook om weer nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Aanmelden kan via de website www.nldoet.nl maar je kunt ook bellen naar de Heemtuin 0165-343014 of een mailtje naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl sturen.

Zondag 18 maart is de eerste zondag-openstelling. De afgelopen maanden is er flink gesnoeid, zijn de akkers omgespit en de paden verbreed. Ondanks de vorst staat in de Heemtuin het voorjaar te popelen om van start te gaan. De eerste bloemen beginnen al te verschijnen en ook de knoppen van de bomen en struiken staan op springen.

Naar verwachting zullen bij de eerste zondagopenstelling de wilde narcissen al volop bloeien, evenals de stengelloze sleutelbloem en wellicht de bosanemoon.
De Heemtuin aan Baanvelden 12,  is het hele jaar doordeweeks geopend van 10.00 tot 16.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdagen is de Heemtuin gesloten t/m 14 maart. Daarna is de tui ook op de woensdagen geopend.

Meer berichten
Shopbox