Foto: Arboretum Oudenbosch

Kijken naar Sneeuwklokjes

Op zondag 11 en 18 maart is de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch open van 13.00 tot 16.00 uur. Wanneer de dooi die in de eerste dagen van maart is ingezet dan zijn de Sneeuwklokjes in de tuin en de eerste vroege bloeiers van andere bolgewassen, Helleborus of Kerstroos en struiken IJzerhoutboom en Papierstruik te bewonderen. De IJzerhoutboom en de Papierstruik behoren bovendien tot de twintig Kroonjuwelen van Oudenbosch.

In de ontvangstruimte van de tuin is op beide dagen een kleine expositie van boeken met als thema "Natuur". Deze expositie is het resultaat van de samenwerking met de bibliotheek in verband met de Nationale Boekenweek die van 10 tot 18 maart wordt gehouden. Dit jaar is het Boekenweekessay met als thema Natuur geschreven door Jan Terlouw. Omgekeerd vindt u in de bibliotheek een kleine presentatie van het Arboretum Oudenbosch.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart krijgen de vrijwilligers van de tuin in Oudenbosch extra hulp bij het werk. In het kader van de actie NL Doet komen medewerkers van de gemeente Halderberge op vrijdag in en voor de tuin klussen. Op zaterdag 10 maart werken dames van Inner Wheel Etten Leur e.o. met de vrijwilligers mee om de tuin voor de opening gereed te maken. Inner Wheel Etten Leur e.o. is een van de 70 clubs in Nederland die zich jaarlijks bezig houden met veel projecten voor zich zelf, maar ook voor anderen. Dit keer is de keuze op het Arboretum Oudenbosch gevallen.

Meer berichten
Shopbox