Nikki en Josche willen geld inzamelen om de boodschappen van mensen die krap bij kas zitten te betalen. "Het gaat om het gevoel dat we dit met z'n allen kunnen doen"
Nikki en Josche willen geld inzamelen om de boodschappen van mensen die krap bij kas zitten te betalen. "Het gaat om het gevoel dat we dit met z'n allen kunnen doen"

Foodstuff betaalt de boodschappen

Foodstuff is er op uit om de boodschappen van Roosendalers die het niet zo breed hebben te betalen. Via een crowfundingsactie wordt er geld ingezameld om dit mogelijk te maken.

Door Michel Musters

Josche Besems en Nikki Mies van Dreamworkers zetten zich al geruime tijd in voor inwoners van Roosendaal die hulp kunnen gebruiken. Vorig jaar nog haalde het tweetal meer dan 1500 kerstkaarten op om te versturen naar mensen die met de feestdagen een lichtpuntje konden gebruiken. Het tweetal stuitte op filmpjes op YouTube waarin Amerikanen de boodschappen van anderen betaalden. Nikki legt uit: "We hebben een paar weken geleden besloten dit ook te willen doen en een doneeractie aangemaakt om via crowdfunding geld bij elkaar te sparen." Juist het feit dat mensen mee kunnen helpen door te doneren is volgens Josche zo mooi: "Je maakt gebruik van de vriendelijkheid van anderen." Nikki voegt toe: "We zijn echt blij met elk bedrag, hoe klein ook."

Het doel is om voor eind april 500 euro op te halen. Josche: "Daar kun je tien keer boodschappen van 50 euro van betalen. We gaan voor die tijd natuurlijk al met de manager van de supermarkt praten om te kijken wat mogelijk is, maar we willen mensen wel verrassen en zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt van de goedheid van mensen, dus we gaan van te voren niet aankondigen waar en wanneer we het doen."

Maar hoe weten de meiden dan welke mensen de doneeractie echt nodig hebben? Het tweetal heeft in soortgelijke situaties gezeten om dit te kunnen herkennen. "Ik heb zelf ook lang weinig financiën gehad door een persoonlijke situatie en dan moest ik het ook met een paarhonderd euro per maand doen. Dan moet je heel precies een weekmenu opstellen om te zorgen dat er genoeg te eten is. Je koopt bijvoorbeeld geen merkproducten, maar de basis die echt nodig is." Nikki beaamt: "Ik heb vroeger ook wel eens in lastige situaties gezeten, dat er dan vervolgens vrienden aan de deur stonden met een tas vol boodschappen, omdat ze wisten dat ik niets meer in huis had. Dan ben je zo dankbaar, je bent blij dat die zorgen even zijn weggenomen. Daarbij speelt het ego ook mee, mensen durven vaak niet om hulp te vragen terwijl ze het wel nodig hebben."

De meiden van Dreamworkers verdienen zelf niets aan de actie en hopen dat genoeg mensen het zien zitten om de minder bedeelden een hart onder de riem te steken. "Het gaat om het gevoel dat we dit met z'n allen kunnen doen", vertelt Josche, "We weten zelf ook hoe fijn het kan zijn wanneer iemand je helpt. Je gunt het iemand gewoon." Een donatie maken kan via www.dreamworkers.nl.

Meer berichten