Het eerste RABO Sjors Sportief boekje werd vandaag uitgereikt op de KPO de Josephschool. Maud van Hegelsom heeft een prachtige tekening gemaakt en zij heeft dit jaar de eer om op de kaft van alle RABO Sjors Sportief boekjes te staan.
Het eerste RABO Sjors Sportief boekje werd vandaag uitgereikt op de KPO de Josephschool. Maud van Hegelsom heeft een prachtige tekening gemaakt en zij heeft dit jaar de eer om op de kaft van alle RABO Sjors Sportief boekjes te staan. (Foto: Brigitte Buuron)

RABO Sjors Sportief reikt eerste boekje uit

Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Roosendaal ontvingen vandaag de vijfde editie van het RABO Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan veel sportieve kennismakingsactiviteiten bij sportverenigingen waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis mee te maken. Vorig schooljaar schreven zich 1978 kinderen in. De inschrijving start vanmiddag om 15.00 uur.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een sportactiviteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 28 februari 15.00 uur in voor activiteiten via de website. Kinderen uit de gemeente Roosendaal kunnen kennismaken met meer dan 50 sportieve activiteiten zoals, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden en scouting. Kinderen mogen zich voor zoveel sportactiviteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven om deel te nemen.

Ook dit jaar hebben veel scholen meegedaan aan de tekenwedstrijd van Rabo Sjors Sportief. De winnende tekening kwam dit jaar van KPO de Josephschool. Maud van Hegelsom heeft een prachtige tekening gemaakt en zij heeft dit jaar de eer om op de kaft van alle RABO Sjors Sportief boekjes te staan. Vandaag werd daarom het eerste boekje op deze school uitgereikt (foto).

Dit jaar is het eerste jaar dat het Max Vitaal boekje uitgereikt gaat worden in Roosendaal. Dankzij o.a. directielid Ed Vreeman van Rabobank Zuid West, die zich hard maakt voor dit soort initiatieven, zal de oudere broer van Rabo Sjors Sportief zijn entree maken in Roosendaal. Max Vitaal is een sportstimuleringsproject voor de senioren van Roosendaal. Dit boekje richt zich voor de verenigingen op de oudere doelgroep. De kick off van Max Vitaal is samen met die van Rabo Sjors Sportief op 28 februari en zal officieel worden afgetrapt door een wedstrijdje walking football. Het senioren Walking Football team Roosendaal zal tegen de kinderen van de winnende klas van Rabo Sjors Sportief spelen. Dit alles onder leiding van wethouder sport Toine Theunis.

Sportservice Noord-Brabant de uitvoerende kracht achter het project Rabo Sjors Sportief en Max Vitaal heeft vorig jaar de eerste editie gehouden van de Sjorsdag. Ter ere van dit mooie stimuleringsproject is er een dag georganiseerd die in het teken staat van Sjors! Vorig jaar was het een geslaagde eerst editie met ongeveer 125 deelnemers. Dit jaar hoopt de organisatie nog meer kinderen te mogen ontvangen tijdens de tweede editie op 25 april.

Meer berichten
Shopbox