Zeeën van Tijd voor de visliefhebber

Sinds afgelopen woensdag kan men in de Kerkstraat 2 terecht in Zeeën van Tijd, een visrestaurant dat alles wat uit de Noordzee komt serveert. Tom Dusseldorp en zijn vrouw Nicolette Hoogstraate runnen al vijf jaar met succes Tom's Diner en beginnen nu aan deze nieuwe uitdaging.

Door Michel Musters

"Ik denk echt dat er ruimte is voor een visrestaurant in Roosendaal", zo stelt Dusseldorp. "Ik weet dat heel veel mensen naar Zeeland rijden om lekkere vis te eten." Het restaurant is een echt passieproject voor Dusseldorp, die jarenlang chef-kok is geweest bij Zeelandia en ook zijn eigen visrestaurant in Klundert heeft gehad. "Mijn passie was altijd vis, omdat dat een grote uitdaging biedt. Je hebt zoveel verschillende diersoorten in de zee en alles heeft een aparte bereidingswijze."

Dat enthousiasme is meteen merkbaar wanneer men de zaak betreedt. Aan de muren hangen mooie schilderijen van de zee en aan de wijnflessen op de tafels een kaartje met daarop 'vangst van de dag'. "We hebben ruwe materialen voor de muren gebruikt, waaronder oude meerpalen die zijn gekapt met een bijl. We hebben een watertank met kreeften en een vitrine met ijs waar de dagvangst op komt. Ik wil mensen een belevenis bieden. We voeren het thema door tot in detail. Als ik naar Zeeland ga of naar Frankrijk in een haven aan het dineren ben, dan zie ik de schepen voorbij komen en de netten hangen. Die belevenis heeft effect op de smaak van het eten."

Zeeën van Tijd is heel helder in wat het aanbiedt: alles dat uit de Noordzee komt. "Wat dat betreft ben ik een beetje chauvinistisch, we hebben in onze zee verschrikkelijk lekkere vis." Dusseldorp heeft twee koks in dienst die viszaken in Zeeland hebben gehad. "Ze weten echt alles over vis. Zij waren dan ook meteen enthousiast om aan de slag te gaan." Wat hem betreft is het duidelijk voor wie de zaak bestemd is. "Zeeën van Tijd zegt het al: je komt hier om op je gemak te eten en te genieten van vis. Wat dat betreft is dat het tegenovergestelde van de 'fast dining' in Tom's Diner. De echte visliefhebber komt helemaal aan zijn trekken. We hebben geen sterallures, maar we stappen wel meteen op een hoog niveau in."

Lees meer in de Gazet Roosendaal van deze week.

Meer berichten
Shopbox