Foto: Frank Roks

5 tips om je Carnavalspak schoon te houden

Heb je eindelijk je perfecte carnavalsoutfit gevonden, komt er een hossende feestganger langs die zijn plastic bierglas over je heen leeggooid. Geen paniek! Helpling, het online platform voor het boeken van een schoonmaakhulp, heeft de oplossing voor je.

Schmink en make-up

Belandt de schmink van je gezicht op je mouw of zit er ineens lippenstift op je kraag? Je hebt de oplossing waarschijnlijk in handen: alcohol. Hoge percentages alcohol lossen de oliën in de make-up op. Dus, bestel een wodka en maak daar een doekje mee nat. Dep de vlek met de wodka, spoel af met water en er is niets meer van de vlek te zien.  

Bier

Op een witte kleding kan bier lelijke kringen geven. Net als bij wijn, zijn het ook bij bier de suikers die zorgen voor de kleur. Gelukkig lost suiker vanzelf op in water. Krijg je een scheut bier over je heen? Houd dan de kleding meteen onder de kraan. Een verse vlek is namelijk altijd makkelijker te verwijderen.

Mosterd en mayonaise

Ren de kroeg in voor afwasmiddel. De afwasmiddel zorgt ervoor dat vet wordt afgebroken. Smeer het middel dik op de vlek (deppen, niet wrijven!) en spoel daarna uit met koud water.

Bloed

Gebroken glas of geschaafde knieën? Haal ijsblokjes! Met koud of bevroren water lost bloed bijna volledig op uit kleding. Wrijf een ijsblokje op de bloedige vlek totdat 'ie bijna verdwenen is. Waarom geen heet water? Dit zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in het bloed samenklonteren, waardoor de vlek alleen maar erger wordt.

Braaksel

Niet alleen onaangenaam, maar ook vrij vies. Zeker als je het pak de volgende dag weer aan wilt trekken. De vlek zelf kun je makkelijk verwijderen met water, maar de geur is vaak het grootste probleem. Verdun desinfecterend middel met een glas koud water en giet dit over de vlek heen. Na een paar minuten is de geur verdwenen.

Meer berichten