Foto: rinus van wezel

Erika Stanley tovert met warme kleuren mooie schilderkunst (video)

Erika Stanley komt uit het Midden-Amerikaanse Costa Rica en is partner van Wally Cartigny. Het schilderen zit haar in de genen want ook haar vader was al een gewaardeerd schilder in zijn land en daarbuiten.

Erika maakt hoofdzakelijk schilderijen maar is ook bedreven in andere vormen van kunstzinnige uitingen zoals het maken van beeldjes en sierraden en kan desgewenst ook “workshops” geven aan individuen of groepen die zich willen bekwamen in deze vormen van artistieke uitingen.

Wally behartigt haar zakelijke belangen waarbij hij uitleg geeft van de verschillenden vormen van schilderijen en creaties die door Erika zijn of werden of worden gemaakt. “Als van Gogh” is duidelijk een vingerwijzing naar de manier van schilderen zoals Van Gogh dit deed maar met veel vrijheid van Erika zelf om daar haar eigen interpretatie aan te geven.

Bijzonder zijn ook de schilderijen die gemaakt zijn in het thema “Big Beautifull Women” daarmee wordt de draak gestoken met de “slankheidscultus” waaraan vooral vrouwen zich zouden moeten ontwerpen.

Erika legt uit dat het er juist om gaat om te laten zien dat welgevormde volle vrouwen niet in mineur zijn met hun figuur maar juist veel vreugde halen uit de geneugten van alle dag. Dat is ook goed te zien aan de vrolijke verbeelding zoals die op de doekten tot leven is gebracht.

Ga maar eens kijken op de Dokter Braberstraat nr. 13 in Roosendaal of bezoek de website.

Meer berichten