Foto: Corrie Verbraak

Brabanders houden Carnaval liever voor zichzelf

68,8 procent van de Brabanders bezoekt tijdens carnaval één of meerdere carnavalsoptochten, waarmee ze na Limburgers de grootste liefhebbers zijn van de carnavalspraalwagens. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval.

De tradities rondom carnaval leven het meest in Noord-Brabant en Limburg. Zo geeft 14 procent procent van de Brabanders aan carnaval te vieren als onderdeel van hun cultureel erfgoed en tradities. Limburgers lijken dit een stuk meer zo te ervaren; Ruim 23 procent geeft hier aan het culturele aspect van carnaval belangrijk te vinden. En liefst 84,5 procent van de Limburgers gaat de straat op om de praalwagens te bewonderen.

Carnaval draait bij de Brabanders voornamelijk om feest. 90,2 procent van de Brabanders gaat tijdens carnaval uit om feest te vieren. 37,1 procent geeft zelfs aan dat het feesten de belangrijkste reden is om carnaval te vieren.

De meeste carnavalsvierders (51,5 procent) zouden het niet erg vinden als er overal in het land een carnavalsfeest komt. Met name de jongere doelgroep van 20 jaar of jonger staat hier erg positief tegenover. Dit geldt echter niet voor de Brabanders. Zo geeft 68,4 procent van de Brabanders aan dat carnaval onder de rivieren gevierd hoort te worden. 

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op deze website.

Meer berichten
Shopbox