Foto: Danny van den Aarsen

Nieuwe gast van de burgemeester: Nikki Tjassens Keiser

Burgemeester Jacques Niederer installeert aanstaande donderdag de nieuwe 'Gast van de Burgemeester'. Dit keer gaat het om Nikki Tjassens Keiser uit Bosschenhoofd. Nikki wordt donderdag 1 februari om 19.30 uur, bij de start van de raadsavond, welkom geheten en gei¨nstalleerd.

De 15-jarige Nikki Tjassens Keiser zit in de vierde klas van het tweetalig VWO van het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Ze gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze maakt kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek en officie¨le evenementen. Nikki neemt deel aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken. Haar reactie: "Toen op mijn school de vraag speelde wie er gast van de burgemeester wilde zijn, dacht ik bij mezelf: dat lijkt me leuk. Er volgde toen een soort sollicitatie gesprek, waarna ik werd uitgekozen. Ik wil graag iets leren over politiek en bestuur. Misschien heb ik daar in de toekomst nog iets aan."

De 'Gast van de burgemeester' is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen met elkaar in contact komen. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.

Burgemeester Jacques Niederer: "Wat leuk om een nieuwe gast te mogen ontvangen. De veertiende op rij alweer. Ik ben benieuwd naar Nikki's mening over Roosendaal en hoe ze haar toekomst ziet. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. Via haar frisse blik hoop ik inzicht te krijgen in hoe de jeugd kijkt en denkt. Het is van groot belang om jongeren bij het besturen van onze stad te betrekken. Ik heet Nikki dan ook van harte welkom.

Meer berichten