Gitaristen Remko en Valentijn Willems in galerie Anita Ammerlaan. Foto: Patrick Roelofs.
Gitaristen Remko en Valentijn Willems in galerie Anita Ammerlaan. Foto: Patrick Roelofs. (Foto: Patrick Roelofs)

Opening expositie Eye-Candy 18

Op zondag 18 februari van 13.30 tot 17.00 uur vindt de feestelijke opening van Eye-Candy 18 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met live muziek door gitarist Remko Willems en zijn zoon Valentijn Willems. De Roosendaalse vinoloog Corné Janssen zal een wijnproeverij verzorgen. Tijdens deze expositie is het werk van 15 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

Kunstwerken van de volgende 15 kunstenaars zijn tot en met 13 mei te bewonderen: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus, Chris Overbeeke, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha Hooijschuur, Benjo Hooijschuur, Jeanne te Dorsthorst en André te Dorsthorst. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

Professioneel gitarist Remko Willems zal samen met zijn zoon Valentijn zorgen voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Remko Willems is een kunstenaar met een multiculturele achtergrond, maar wiens roots óók stevig verankerd zijn in het (Zuid-)West Brabantse land. Tijdens het spelen, is hij altijd op zoek naar nieuwe improvisaties en melodieën die recht uit zijn hart komen. Hij heeft als 'special guest' in binnen- en buitenland al met zijn vader op het podium gestaan. Hij is net weer terug uit Amerika waar hij drie maanden verbleef.

Vinoloog Corné Janssen heeft een wijnhandel aan de Dr Brabersstraat 13 in Roosendaal. De wijnen worden door hem zelf geïmporteerd uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Duitsland.

Patrick Roelofs, organisator van de exposities bij Galerie Anita Ammerlaan en de man van kunstenaar Anita Ammerlaan: "Wij zijn erg blij met deze geweldige groep van vijftien professionele kunstenaars, waarvan er tien lid zijn van het kunstenaarscollectief 'Diversity'. Tijdens deze expositie zullen wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau presenteren in onze 1150 vierkante meter grote galerie. Deze keer hebben wij kunstenaars uit: Overijssel, Zeeland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Holland en uit Brabant. Bovendien geweldig dat Remko en Valentijn weer bij ons komen spelen. Uiteraard is iedereen van harte welkom om er samen met ons een bijzondere en gezellige zondagmiddag van te maken!"

Meer berichten