Honderden deelnemers bij CycleSensation in de St. Jan afgelopen zaterdag zagen af voor het goede doel.
Honderden deelnemers bij CycleSensation in de St. Jan afgelopen zaterdag zagen af voor het goede doel. (Foto: Jack Magielse)

Recordopbrengst van 68.008 euro bij Cyclesensation

Afgelopen zaterdag fietsten honderden deelnemers zich in de St. Jan in het zweet tijdens de 9e editie van Cyclesensation. Jong en oud maken deel uit van een 12 uur spinning marathon georganiseerd door het Roparunteam Doelbewust. Zonder ook eigenlijk maar één meter vooruit te komen zijn de deelnemers samen op weg naar een gigantische opbrengst.

Door Bert Pessink

In een volle St. Jan staan zaterdagmiddag rond 15.30 uur 200 spinning fietsen bemand door sportievelingen die zich in het zweet fietsen. Op een groot podium de instructeur die samen met zeven andere spinners voor een groot videoscherm de oefeningen voordoet. Opzwepende muziek van Footloose, Eye of the Tiger en The Lion King doet de rest. "Het is nu al een succes", zegt Ton Moerkens. Hij is namens Team Doelbewust voorzitter van de commissie CycleSensation. "In de eerste drie uur hadden we 500 kinderen die 24.570 euro bij elkaar hebben gefietst voor Kika. Daarbij leerlingen van basisscholen, maar ook hockey teams en scouting. Zij mogen gratis meedoen maar hebben allemaal op hun manier geld bij elkaar gebracht, van koekjes bakken tot snoep verkoop. Ik ben daar heel trots op, de regio Roosendaal laat zich van zijn beste kant zien."

De opbrengst van de laatste 9 uur draagt de organisatie af aan de Stichting Roparun waar zij elk jaar aan meedoen als team Doelbewust. "Dat is de loopestafette van Parijs naar Rotterdam in mei. Deze CycleSensation loopt na 9 jaar inmiddels als een geoliede machine. Vrijwilligers voorzien de deelnemers bijvoorbeeld van voldoende water en fruit."

Tegen middernacht maakt een trotse voorzitter Moerkens de recordopbrengst bekend: 68.008 euro! Bijna 10.000 euro meer dan in 2017.

Lees meer in De Gazet van Roosendaal van deze week.

Meer berichten