Logo gazetroosendaal.nl


Zeulbandjes voorbereid met herschreven liedjes

Eén ding is zeker, zonder de Roosendaolse zeulbandjes zou het Tullepetaons feest nooit de unieke muziekale omlijsting hebben wat het nu heeft. Daarom is het voor onze zeulbandjes erg belangrijk goed beslagen ten ijs te gaan met de juiste bladmuziek voor elk instrument of zangpartij.

Alle Roosendaolse carnavalsnummers (al vanaf 1958!) worden op dit moment opnieuw uitgeschreven voor de zeulbandjes. Dit is een behoorlijke klus die twee jaar geleden is opgepakt door een aantal vrijwilligers onder leiding van Wil van Lammeren. De muziek die er al op papier was, is opnieuw in de computer gezet, vaak een bestaande zeulband versie of de studio versie van de liedjes. Hierbij werd Wil geholpen door Marlies Martens en Ton Peeters.

Vervolgens wordt alles noot voor noot gecontroleerd en aangepast voor de Roosendaolse zeulbandjes. Vaak worden hierbij ook de schrijvers betrokken. De juiste akkoorden worden erbij gezet waarbij vooral gelet wordt dat dat alles harmonisch klopt, zodat deze muziek de basis kan zijn voor de creatieve interpretatie van de Roosendaolse bandjes. Maar ook een mooie kans om oudere nummers weer opnieuw een podium te geven doordat de zeulbandjes hun repertoire gemakkelijker kunnen uitbreiden. Een ware aanwinst voor het leutfeest.

Maar er zijn ook nieuwe zangpartijen gemaakt. Ook die staan op dit moment al op de website om te downloaden (tullepetaonsnieuws.nl/media/muziek/spelen). Alle muziek is vrij te downloaden zodat kun je je eigen "Tullepetaons song book" kunt maken en/of als bladmuziek kunt gebruiken voor je eigen instrument. Zo kun je altijd alle nummers meespelen bij het "Konsert vor de Moriaon", het Zeulbandspektaokel, Liedjesfestival of gewoon in de kroeg of op straat tijdens carnaval.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox