Logo gazetroosendaal.nl


Foto: Frank Roks

Kaortegala nieuw startfeest van Carnaval

Na al het gemuis en geruis rondom het afschaffen van het 'Liggen voor 't Swaree' heeft de stichting Carnaval Roosendaal met het organiseren van het Kaortegala een dubbelslag geslagen. Er staat niet alleen een redelijk alternatief om de kaartverkoop breder te spreiden dan ooit, maar Tullepetaone stad heeft nu eindelijk een echt groot startfeest van de carnaval.

Door Frank Roks

De organisatie had aan veel details gedacht en zo kon het gebeuren dat er alleen al bij het 'even' ophalen van de  lotnummers, 's middags om 12 uur, al een lange file met leutmensen voor schouwburg de Kring stond. Wanneer dan  's avonds de deuren open gingen, stromen er binnen een mum van tijd dik duizend fraai uitgedoste Tullepetaonse kanshebbers binnen die allemaal hoopte dat hun lotnummer in de prijzen zal vallen.

Per winnend lotnummer kregen de gelukkige vier toegangskaarten voor de middag of voor de avondvoorstelling. Geheel zoals verwacht werd het één groot feestgala waarbij de ene toeterende zeulband na het andere het podium bezette en er door de hele avond heen met de regelmaat van de klok winnende lotnummers werden bekend gemaakt. Het was Jantje lacht en Jantje huilt. Er droop spanning. Sensatie en drama van af, maar het was bovenal berengezellig.

Hoofdorganisatie Arwen van Gestel roemde eerst zijn team alvorens hij bij het huzarenstukje stil stond. Er was vooral aan fine-tuning gedaan. Natuurlijk valt er nog wat te schaven aan de nieuwe formule, maar feit is dat we een compact volksfeest hebben waar we nog jaren mee vooruit kunnen. "We hebben geschiedenis geschreven", aldus een voldane Arwen van Gestel.

Ook de meeste bezoekers waren over het algemeen positief over het nieuwe evenement. Sommige kwamen er rond voor uit dat ze het 'liggen' wel miste, maar volgens andere was dat toch meer een los-zandgebeuren dan een structureel feest en waren ze blij met deze nieuwe opzet. Vooral het idee dat Tullepetaonestad nu een echt groot startfeest van de carnaval heeft viel in goede aarde. Een enkele verdwaalde Bérregenèèr vergeleek het met hun Neuzenbal, maar na die uitspraak zat ie al snel onder het bier.

Meer foto's vind je in de Gazet Roosendaal van deze week.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox