Logo gazetroosendaal.nl


Foto: St. Cabod

Open dag Roosendaalse bouwclubs

In de bouwloods van de overkoepelende Stichting CABOD (CArnavals Bouwers Onder Dak) aan de Kuisel in Roosendaal zijn de vlijtige handjes van de bouwers volop aan het lassen, plakken en bezig met andere klussen die bij het bouwen van een carnavalswagen uitgevoerd moeten worden. Met veel creativiteit geeft iedere bouwclub invulling aan het motto van dit jaar: “Da’s m’n stadje”. Al maanden zijn ze hiermee bezig en langzaam maar zeker wordt toegewerkt naar het doel waarvoor ze dit allemaal doen, de carnavals optocht die op zaterdag 10 februari door de straten van Tullepetaonestad trekt.

Op zondagmiddag 21 januari tonen de bouwers van De Kurketrekkers, Kaaipuiten, Baargseboan, Mee Veul Leut (dit jaar samen met We Zen Wir de Leste) en de Stichting Carnaval Roosendaal hun creaties aan het publiek. Zij kunnen u alles uitleggen over het ontwerp, de constructie, de gebruikte materialen, technieken en vele andere zaken die bij het bouwen van een carnavalswagen komen kijken. Uw belangstelling en waardering is een belangrijke inspiratiebron voor de bouwers om vol enthousiasme de laatste weken voor de optocht hun creaties af te bouwen.

Ook het drietal, prins Markus I, champetter Rinus en nar Malou, zullen deze middag naar de bouwloods komen, al was het alleen maar om hun prachtige prinsenwagen te aanschouwen. Er is muziek van Tullepetoanse leutbandjes en voor een hapje en een drankje kunt u ook bij de bouwers terecht. Kortom, wilt u een gezellige middag meemaken? Kom dan zondagmiddag 21 januari naar de bouwloods op de Kuisel 23. Aanvang 13.11 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox