Logo gazetroosendaal.nl


Bestuursleden van Levende Molens verwelkomen een groep molenvrienden in het 'Centrum voor Molinologie'.
Bestuursleden van Levende Molens verwelkomen een groep molenvrienden in het 'Centrum voor Molinologie'.

Nieuwe website en zorgen over onderkomen Stichting Levende Molens

Het nieuwe jaar brengt voor het bestuur en de medewerkers van de Roosendaalse Stichting Levende Molens grote zorgen met zich mee. In de loop van 2018 zullen de molenvrienden op zoek moeten gaan naar een nieuw onderkomen.

Momenteel is het bezoekerscentrum nog gehuisvest in het voormalige klooster Mariadal een de Vincentiusstraat, maar dit gebouw wordt verkocht en krijgt een andere bestemming. De bewoners en verenigingen die er nu nog onderdak hebben (waaronder 'Levende Molens') zullen dus moeten verhuizen.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Lange tijd heeft 'Levende Molens' de beschikking gehad over een eigen website, dankzij webbeheerder Aimé Smeijers uit Alsemberg (België). Aldus kregen de Nederlandse molenvrienden met Vlaamse hulp een plekje in de wereld van het internet. De zichtbaarheid en bekendheid van de stichting werden aldus aanmerkelijk vergroot.

Op een zeker moment heeft de webbeheerder gevraagd om van zijn taak ontheven te worden wegens gevorderde leeftijd. Zodoende werd de druk bezochte website in de loop van 2016 jammer genoeg opgedoekt. Het bestuur van de stichting heeft dit als een duidelijk gemis ervaren en is op zoek gegaan naar een ontwerper voor een nieuwe webstek. Die werd in het najaar van 2017 gevonden in de persoon van de 19-jarige Bram van Oosterhout, een enthousiaste leerling van het Zoomvliet College in Roosendaal, waar hij een opleiding 'Mediavormgever' volgt.

Wat u op de website ziet is de eerste fase van de nieuwe website. Er bestaan immers nog plannen om in het nieuwe jaar een webshop te koppelen aan deze website, met name voor de verkoop van boeken en ansichtkaarten op het gebied van molens.

Voor de langere termijn staat er ook nog een beeldbank op het verlanglijstje om de unieke fototheek van de stichting over het voetlicht te brengen. De stichting beschikt immers over vele tienduizenden zeldzame foto's en oude prentkaarten van bestaande en verdwenen molens in Nederland en België.

Levende Molens beheert van de meeste opnamen ook de negatieven. De oudste hiervan zijn glasplaten vanaf ca. 1875. Een groot deel van deze fototheek is inmiddels gedigitaliseerd en via de beeldbank kunnen deze beelden in de toekomst worden geraadpleegd.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox