Logo gazetroosendaal.nl


Rob Finders bij enkele klassieke Amerikaanse wagens die hij voor het interview heeft uitgestald in zijn garage aan de Gastelseweg. Rob maakt klassieke auto's van zijn klanten rijklaar voor Nederland en knapt ook in zijn vrije tijd wagens op.
Rob Finders bij enkele klassieke Amerikaanse wagens die hij voor het interview heeft uitgestald in zijn garage aan de Gastelseweg. Rob maakt klassieke auto's van zijn klanten rijklaar voor Nederland en knapt ook in zijn vrije tijd wagens op.

Old Timers: Sixties in Garage Finders

In de nieuwe maandelijkse rubriek Old Timers kijken we naar unieke en veelal oude voertuigen die Roosendalers in het bezit hebben. We vertellen het verhaal achter de reden dat deze auto's en andere voertuigen in Roosendaal gestald staan. Deze maand: Garage Finders en zijn klassieke wagens.

Door Michel Musters

De liefde voor alles rondom Amerikaanse cultuur uit de jaren '60 en '70 zat er bij Rob Finders, eigenaar van Garage Finders aan de Gastelseweg nummer 70, al vroeg in. "Mijn vader had een lunchroom restaurant in een vintage stijl, toen was dat niet vintage maar gewoon normaal", lacht Rob. "Toen ik in '66 de film Spinout met Elvis Presley zag werd mijn liefde voor verschillende Amerikaanse wagens geboren." Na werkzaam te zijn bij als benzinepompbediende en een aantal jaar bij een autobedrijf te hebben gewerkt, begon Rob vanuit huis zelf auto's van anderen van een keuring te voorzien. In '98 kwam het pand aan de Gastelseweg te koop en werd het tijd om zijn eigen autogarage te openen.

In al die jaren is Garage Finders een begrip in Roosendaal geworden. Rob runt de zaak helemaal zelf, zodat hij precies zelf kan bepalen hoe en wanneer werkzaamheden plaatsvinden. De zaak staat niet alleen bekend om diverse old timers die er regelmatig gestald staan, maar ook om de opvallende blauwe Porsche 911 die aan de zijkant van het gebouw afgebeeld staat. Hoewel allerlei soorten auto's er gekeurd kunnen worden, komen vooral veel mensen die hun klassieke wagen willen laten testen op bezoek. "Daarnaast besteed ik zo'n beetje al mijn vrije tijd aan het restaureren van klassieke wagens. Ik bestel onderdelen, zet ze in elkaar en maak ze als nieuw en zorg daarbij dat ze aan de strengere wetgeving van Nederland voldoen. Daarna rijd ik er een jaartje mee en verkoop ik ze weer door, dan is de lol er voor mij alweer af en ben ik bezig met een nieuw project." In zijn garage staat op moment van schrijven onder andere een klassieke Amerikaanse politiewagen en een oranje Dodge Charger, iconisch gemaakt door de televisieserie The Dukes of Hazzard.

Voor Rob is alles wat met Amerika in de jaren '60 te maken heeft een echte passie. In zijn garage heeft hij een klassieke Amerikaanse lunchroom ingericht. Beelden van Elvis, jukeboxen en een ouderwetse bar transporteren bezoekers even naar een andere wereld. "Ik moet toch wat met al die spullen die eerst bij mij thuis stonden. Mijn dochter is er ook weg van." Rob kan zijn passie met velen delen nu de interesse voor deze wagens steeds groter wordt. Zo is hij hoofdsponsor van het Back to the Fifties Festival in Roosendaal. "Dan zetten we een paar mooie auto's bij Tom's Diner voor en kunnen mensen naar lievenlust genieten."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox